Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 28 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit was het populairste ontbijt van Nederland op de ochtend na Koningsdag

Gisteren vierden we massaal de verjaardag van WimLex en dat hebben we vanochtend moeten bekopen met een flinke kater. Waar de een graag een vette hap haalt met een kater, gaat de ander er het liefst weer zo gezond mogelijk tegenaan. Wat was het populairste katerontbijt?

Flitsbezorgservice Getir deed onderzoek en kwam tot een overduidelijke top vijf.

Dit was het populairste ontbijt van Nederland op de ochtend na Koningsdag

Nederlanders hebben de ochtend na Koningsdag zin in een gezond ontbijt, blijkt uit de gecombineerde bestellingen bij snelle boodschappenbezorgers Getir en Gorillas. Na de hele dag snacken tijdens Koningsdag hebben veel Nederlanders de ochtend erna zin in een gezond ontbijt; een ander deel kiest liever voor een grote omelet – waarschijnlijk om snel van de kater af te komen.

Hier is de top 5 van de meest bestelde producten:

Bananen, Biologische melk, Gember, Vrije-uitloop eieren en Havermelk.

De havercappu trekt velen door de kater heen

De havercappuccino is inmiddels niet meer weg te denken en dat blijkt deze ochtend maar weer eens. In Rotterdam viel op dat biologische melk populair was bij Getir en Gorrilas. In Amsterdam waren dat vooral havermelk en gembershots. Verder waren in steden buiten de Randstad, zoals Tilburg en Eindhoven, witte bollen en bananen gewild.

NSMBL’s favoriete katerontbijt

Nog niet over je kater heen? Dan hebben wij hier het perfecte katerontbijt voor je.

BLT met avocado en citroenmayo

Naast eieren is mayonaise één van onze cravings tijdens een kater. Het zurige is precies wat we nodig hebben voor een beetje extra energie, en op dit broodje met avocado en mayonaise is het helemaal één groot feest.

Je hebt nodig voor 1 persoon:
2 theelepels citroensap, 2 eetlepels mayonaise, 2 plakken bacon, 1⁄2 avocado, 1⁄2 tomaatm, 1 ciabattabroodje en een paar blaadjes botersla.

Meng de mayonaise met de citroensap tot een gladden saus. Beleg vervolgende de ciabatta met alle gesneden groenten en de plakken bacon. Top ‘m af met de citroenmayo en klaar is Kees!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.