Laura Gommans
Laura Gommans Entertainment 15 mrt 2018

Katy Perry zoent 19-jarige American Idol-deelnemer en dat was niet oké, eigenlijk

In de hoop om een falend TV-programma van de ondergang te redden, zette American Idol dit seizoen Katy Perry in de jury. En laat het maar aan haar over om er de Katy Perry-show van de maken door lekker veel te schreeuwen en zo veel mogelijk controversiële uitspraken te doen.

Toen de 19-jarige deelnemer Benjamin Glaze voor de jury stond, vroeg Katy’s collega Luke Bryan of de tiener al eens een meisje had gezoend (snap je, hij verwees naar Katy’s eerste hit). Daar antwoordde Glaze op: ‘Nee, ik heb nog nooit een relatie gehad. Ik kan geen meisje zoenen zonder een relatie te hebben’.

Is dit wel oké?

Katy vond het allemaal heel schattig en riep de jongen naar voren om haar een kusje op haar wang te geven. Schattig. Maar op het laatste moment draaide ze haar hoofd, om hem op z’n mond te zoenen. Glaze schrok en liet zichzelf op de grond vallen, Katy was trots op zichzelf. Op zich een moment waar veel mensen niet verder over na zouden denken, maar is dit wel oké?

Stel je even dezelfde situatie voor met een 19-jarig meisje en een mannelijk jurylid. Right. Ook Glazer was er achteraf niet blij mee. New York Times vroeg Benjamin naar het incident, dat tijdens de audities in oktober plaats vond. In dat interview laat hij weten dat hij het nooit zou hebben gedaan als ze het gevraagd zou hebben. “Would I have done it if she said, ‘Would you kiss me?’ No, I would have said no.” Hij legt ook uit dat hij begrijpt dat veel mannen dit graag hadden gewild, maar dat hij zich er niet prettig bij voelde: “I know a lot of guys would be like, ‘Heck yeah!’ But for me, I was raised in a conservative family and I was uncomfortable immediately.”

Vooral in een tijd waarin we zo heftig opkomen voor vrouwen die in situaties van machtsmisbruik en seksuele intimidatie terechtkomen, is het belangrijk om niet te vergeten dat we vaak nog lachen om mannen die in dit soort situaties terecht komen. Niet oké.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Katy Perry zoent 19-jarige American Idol-deelnemer en dat was niet oké, eigenlijk
Sluiten