Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Entertainment 2 apr 2019

Kendall Jenner doet een boekje open over haar samenwerking met Fyre festival

Het is alweer twee jaar geleden dat het Fyre festival enorm flopte. Het festival dat nooit daadwerkelijk heeft plaatsgevonden, werd van tevoren enorm gepromoot door onder andere bekende modellen. Nu, maanden later, doet Kendall Jenner eindelijk een boekje open over haar samenwerking met Fyre festival.

Fyre Festival

Toen Netflix een tijdje geleden de documentaire ‘The Greatest Party That Never Happened’ uitbracht, kwam het festival wederom enorm in het nieuws. Het hele schandaal rondom het festival heeft enorm veel mensen beïnvloedt. Van cateraars, naar personeel tot aan de topmodellen die het festival promootten.

Het hele drama rondom het Fyre festival komt nu ook achter de laatste groep aan, de topmodellen. Zoals we al eerder schreven, ontvingen de bureaus van de modellen al dagvaardingen. Hierdoor moesten ze bewijzen hoeveel ze zijn betaald voor hun deelname aan de promotionele video.

Kendall Jenners reactie op het Fyre festival

Bella Hadid heeft na dit hele drama al publiekelijk haar excuses aangeboden. Hailey Bieber besloot daarnaast haar promotiekosten te doneren aan het goede doel en nu is ook Kendall aan de beurt.

In een interview met The New York Times sprak het supermodel over haar samenwerking met de organisatie van het festival en haar promotiewerk. Ze zegt: “You get reached out to by people to, whether it be to promote or help or whatever, and you never know how these things are going to turn out, sometimes it’s a risk. I definitely do as much research as I can, but sometimes there isn’t much research you can do because it’s a starting brand and you kind of have to have faith in it and hope it will work out the way people say it will.”

De samenwerking

Kendall liet weten dat ze nog niet veel wist over het muziekfestival toen ze ermee instemde om het te promoten. Haar samenwerking met de organisatie van Fyre festival begon in januari 2017. Toen kondigde de het model de zogenaamde headliners aan voor het festival op haar Instagram-pagina. Hier zou ze volgens Vice maar liefst $250.000 voor hebben gekregen.

Het is wel duidelijk dat Kendall ook spijt heeft van haar samenwerking met het festival. Toch kunnen we het haar niet kwalijk nemen. Billy McFarland was enorm glad en welbespraakt waardoor hij het nog niet bestaande festival enorm goed wist te verkopen. Laten we hopen dat het hele drama uiteindelijk zakt en dat Billy goed over zijn acties nadenkt terwijl hij in de gevangenis zit.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Teen Vogue

Reageer op artikel:
Kendall Jenner doet een boekje open over haar samenwerking met Fyre festival
Sluiten