Kendall en Kylie worden ervan beschuldigd medewerkers uit te buiten (en ontkennen dat)

We zouden iedere dag wel over de Kardashians kunnen schrijven. Never a dull moment. Al is het nieuws vandaag iets minder luchtig. De zusjes Jenner worden er namelijk van beschuldigd medewerkers van hun kledinglijn Kendall + Kylie uit te buiten. De Global Brands Group (waarvan men beweerde dat het de eigenaren van het merk zijn) betalen hun medewerkers namelijk niet uit.

De Global Brands Group beweert weer dat dat is in verband met omzetverlies door de coronacrisis. Well, well, tijd om het een en ander uit te zoeken dacht wij zo.

Kendall en Kylie beschuldigd

Het begon allemaal op Instagram, toen het populaire Instagram-account Diet Prada een bericht had geplaatst met de beschuldigingen. Even later riep Remake, een non-profitorganisatie dat zich inzet tegen uitbuiting in de mode, de zussies (en andere beroemdheden) op om de fabrieksarbeiders te betalen.

Remake koppelde het kledingmerk van de zusjes namelijk aan de Global Brands Group. En de Global Brands Group liet in februari en maart al weten zijn medewerkers niet meer uit te willen betalen in verband met de situatie (de coronacrisis). Om in actie te komen startte Remake de #PayUp-campagne.

Geen productie in Bangladesh

En hoewel het niet gek is dat werd gedacht dat Kendall + Kylie onder de Global Brands Group viel (het merk van de zusjes Jenner stond namelijk vermeld op de site onder merken inclusief hun logo), bleken de beweringen niet juist.

Kendall + Kylie blijkt eigendom te zijn van Canada Inc. en niet te produceren in Bangladesh. Op de vraag wat de relatie tussen Canada Inc. en Global Brands Group was, vertelde een vertegenwoordiger van Kylie dat er jaren geleden sprake was van een werkrelatie.

Reactie Remake

De vertegenwoordiger vertelde ook dat Remake hiervan op de hoogte is gesteld en dat Global Brands Group het logo inmiddels van de site heeft gehaald. Remake heeft op zijn beurt een nieuwe post geplaatst, waarin toch blijkt dat nog niet alles duidelijk is over de beschuldigingen.

De Kylie Cosmetics-collectie met Kendall komt eraan en dit is alles wat we erover weten

Reageer op artikel:
Kendall en Kylie worden ervan beschuldigd medewerkers uit te buiten (en ontkennen dat)
Sluiten