Level up – Door deze 4 kernwaarden serieus te nemen til jij je leven naar een hoger niveau

De eerste maand van het nieuwe jaar staat altijd in het teken van veranderingen. De één wil een paar kilo afvallen, de ander wil dromen najagen: het voelt heerlijk om aan een nieuw hoofdstuk in je leven te beginnen. Toch komt er van drastische veranderingen vaak niets terecht en zijn we er rond de derde week van januari (nu dus) wel weer klaar mee.

Het voornemen van drastische veranderingen leidt vaak tot onnodige teleurstellingen. Door simpele dingen te veranderen is de kans van slagen veel hoger.

Kleine veranderingen, grote impact

We leven in een wereld waarin we altijd druk, druk, druk zijn en vergeten af en toe even stil te staan. Onze tijd wordt opgeslokt door zakelijke en sociale verplichtingen en een momentje voor jezelf is van grote waarde. Toch is het belangrijk om af en toe stil te staan en jezelf vragen te stellen. Wat zijn je doelen, hoe is het met je gezondheid, wat zijn je (seksuele) behoeften, hoe voel je je mentaal?

Je kunt simpelweg niet aan jezelf werken als je geen kritische vragen aan jezelf stelt. Neem de tijd voor veranderingen want je simpel voornemen om ‘beter voor jezelf te zorgen’ gaat niet werken. Vind je het nog lastig? Wij delen vier kernwaarden waarmee je jouw leven direct naar een hoger level tilt.

1. Je seksualiteit

We mogen onze seksualiteit best wat serieuzer nemen. Velen van ons staan toe dat onze seksuele behoeften en verlangens buiten de boot vallen. We geven de schuld aan drukke schema’s, vinden het onbelangrijk of zijn gewoon lui. Allemaal excuses om je seksuele behoeften geen prioriteit te maken. Neem de tijd om je seksualiteit verder te verkennen: wat vind je opwindend? Wat is voor jou een afknapper? Probeer (samen met je partner) nieuwe dingen uit, daar word je blij van.

2. Je relaties

Relaties staan centraal in ons leven: romantische relaties, vriendschappen, familie of collega’s, we houden van andere mensen. Niet alleen is het fijn om mensen om je heen te hebben, relaties geven ook inzicht in goede en slechte gewoonten. Hoe ga je om met conflicten? Hoe zie jij jezelf? Hoe ga je om met de gevoelens van anderen? Natuurlijk is geen relatie perfect, maar er is altijd ruimte voor verbetering.

Word je vaak teleurgesteld in relaties? Dan is het goed om eens te kijken hoe je graag liefde ontvangt. Wat verwacht jij van een ander persoon? En hoe beïnvloedt dat je relaties? Er zijn geen goede of foute antwoorden, het gaat simpelweg om inzicht en het verbeteren van je relaties met anderen. Door je eigen persoonlijkheid beter te leren kennen weet je ook waar je behoefte aan hebt in je leven.

3. Je standpunt over sociale kwesties

Politiek is niet het meest sexy onderwerp om over te praten, toch is het wel belangrijk. Uiteindelijk krijgen we allemaal met bepaalde beslissingen te maken en is het goed om je erin te verdiepen. Welke onderwerpen vind je belangrijk en wat zijn je standpunten? Wat wordt er al gedaan en waar is nog verbetering? Leer meer over sociale kwesties en neem een standpunt in.

4. Je mentale en fysieke gezondheid

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken, je gezondheid staat altijd op nummer één. Veel mensen nemen zich in het nieuwe jaar voor om ‘gezonder te leven’ en koppelen dit aan afvallen. Toch is gezonder leven veel meer dan een nummer op de weegschaal. Sterker nog, je mentale gezondheid zal eronder lijden als het nummer op de weegschaal niet naar wens is.

Zorg er daarom voor dat je gezonder gaat leven door te sporten, gezond te eten en genoeg slaap te pakken. Op die manier zet je zowel je mentale als fysieke gezondheid op nummer één. Dat afvallen komt vanzelf wel.

HelloGiggles

Reageer op artikel:
Level up – Door deze 4 kernwaarden serieus te nemen til jij je leven naar een hoger niveau
Sluiten