Lobke Killaars
Lobke Killaars Love & Life 17 december 2018

Zo zorg je ervoor dat iedereen de tijd van zijn leven heeft op je kerstfeest

Speel jij deze kerst een keer de hostess van je gezelschap? Heb jij de eer – of de verplichting, het is maar net hoe je het ziet – om het feest bij jou thuis te laten plaatsvinden? Natúúrlijk wil je niks liever dan de mensen om je heen laten weten hoeveel je wel niet om ze geeft. Dat doe je zo.

Hostess zijn tijdens kerst

Kijk, als Kerst bij jou thuis plaatsvindt, dan horen daar vaak ook de nodige stressmomentjes bij. Heb je alles in huis? Brandt er niks aan? En shit, misschien handig om nog even met een stofzuiger over die stoffige vloer van je te gaan?

Toch moeten deze dagen in the end vooral gewoon gezellig en – voor zover dat kan – stressvrij zijn. Walgelijk cliché, MAAR waar: het gaat om het samenzijn. En omdat jij zo ont-zet-tend dankbaar bent voor alles en iedereen wil je dat, zeker als hostess, maar al te graag laten blijken. Dit is hoe je dat doet.

1. Bereid je zo goed mogelijk voor

Iets met ‘een goede voorbereiding is het halve werk.’ Het is fijn voor je gasten, maar vooral ook voor jezelf wanneer alles goed geregeld is en niet alles last minute gedaan moet worden. Het geeft wat rust in je hoofd en daardoor heb je meer tijd om uitgebreid en zonder stress bij te praten met iedereen in het gezelschap.

2. Begroet iedereen bij binnenkomst

Komt er iemand binnen, ga dan naar je gast(en) toe. Begroet ze, geef ze een knuffel en vraag of ze wat te drinken willen. Vooruit, ze mogen beginnen met een kop thee.

3. Stel gasten aan elkaar voor

Niet iedereen hoeft elkaar noodzakelijk te kennen op het feest. Stel dus vooral je gasten aan elkaar voor wanneer er onbekenden van hem of haar aanwezig zijn. Hoeven ze zelf die moeite niet meer te doen en zo zorg je ook gelijk dat iedereen een gesprekspartner heeft. Da’s wel zo gezellig.

4. Geef je gasten meerdere food-opties

Tenzij je al precies weet wat je gasten lekker vinden én wat ze juist met een snelheid van 140km/u uitkotsen, is het handig meerdere opties te hebben als het aankomt op gerechten. Denk hierbij aan een optie voor de vegetariërs onder ons.

5. Geef je gasten de mogelijkheid comfortabel te zijn

Na het diner wil je waarschijnlijk niks liever dan op de bank ploffen met je overvolle buik. Laat iedereen weten dat ze hun pyjama mee mogen nemen of koop onesies voor het hele gezelschap (mocht er ergens nog wat verloren geld liggen dat je graag uit wilt geven).

6.Besteed aandacht aan iedereen

Simpel: zorg dat iedereen aandacht krijgt. Maak met iedereen een praatje en let op dat mensen niet te lang alleen staan. Je wil dat mensen zich vooral op gemak voelen tijdens je kerstfeest.

7. Bedank iedereen

Gaan je gasten weer naar huis, neem dan even de tijd om fatsoenlijk afscheid te nemen. Bedank ze voor de gezelligheid en geef ze eventueel nog een kleine treat mee naar huis. Daar zegt niemand nee tegen.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Dit zijn de mooiste outfits speciaal voor je kerstborrel

HelloGiggles

Reageer op artikel:
Zo zorg je ervoor dat iedereen de tijd van zijn leven heeft op je kerstfeest
Sluiten