admin
admin Advertorial 13 dec 2019

Dit is waarom kerst in Londen de perfecte moeder-dochtertrip is

Vroeger vlogen je moeder en jij elkaar ongetwijfeld regelmatig in de ha​ren, maar tegenwoordig begrijp je haar stukken beter. Tijd dus om haar eens te belonen voor al die keren dat je het bloed onder haar nagels vandaan hebt gehaald. Dit is waarom je je moeder – en jezelf stiekem ook – een groot plezier doet met een weekendje kerst in Londen.

Next level shoppen

Londen is een shopwalhalla. Met meer dan driehonderd winkels in Oxford Street, het super-de-luxe Bond Street en de vele gezellige (vintage-)markten, is er voor ieder wat wils. Tijdens kerst is dat niet anders. In Groot-Brittanië wordt alleen Eerste Kerstdag echt gevierd. Winkels zijn dan dicht en bussen en metro’s rijden – áls ze rijden – volgens een aangepast schema. Gelukkig gaat alles op 26 december weer open. En hóé!

Ooit van Boxing day gehoord? Nope, het is geen actiefilm en het heeft ook niets te maken met boksen. Boxing day is de dag waarop vrijwel alle winkels in Groot-Brittanië een megasale starten. Perfect dus om dat ene item dat je al zo lang op je lijstje hebt staan, met flinke korting aan te schaffen. Met Stena Line vaar je deze maand extra voordelig naar Groot-Brittannië. Extra fijn: het maakt niet uit als je met een weekendkoffertje heen gaat en met je armen vol tassen teruggaat. Er is namelijk geen bagagebeperking! Dat laten we ons geen twee keer zeggen…

High tea

Als we het hebben over typische moeder-dochteruitjes, dan staat de high tea toch wel ergens bovenaan de lijst. En hoewel de Nederlandse varianten ook heerlijk zijn, zijn ze uiteraard het allerlekkerst in Groot-Brittannië. Want waar kun je nu beter genieten van een high tea dan in het land waarin ze theedrinken tot een ware kunst hebben verheven? Verschillende soorten thee, de lekkerste hapjes en kletsen tot je een ons weegt: klinkt niet verkeerd. Rond de kerstdagen is een high tea in Londen nóg leuker omdat je wordt omringd door de mooiste lichtjes en meest feestelijke versieringen. Merry Christmas!

Oneindig veel kerstmarkten

Voor kerstmarkten gaan we in Nederland vaak naar onze oosterburen, maar aan de andere kant van het water kunnen ze er ook wat van! Slenter bijvoorbeeld langs de houten chaletjes en kraampjes vol snuisterijen van de Winter Market Southbank Centre. Of stop voor een warme ‘mulled’ cider of geroosterde kastanjes bij de London Bridge City Christmas Market en waan je terug in de tijd tijdens de traditionele kerstmarkt op Leicester Square.

De allergrootste kerstmarkt van Londen – die je eigenlijk niet een smeer een ‘markt’ kan noemen – vind je in Hyde Park. Ieder jaar wordt Hyde Park, gelegen in hartje Londen, omgetoverd in Winter Wonderland. Ijssculpturen die het beroemde A Christmas Carol van Charles Dickens vertellen, een circus, de grootste ijsbaan van het Verenigd Koninkrijk en tientallen gezellige barretjes. Wat misschien wel het allerleukst is: de entree is gratis! Uiteraard moet je betalen voor de attracties en het eten en drinken. Maar er alleen rondlopen is ook al een hele ervaring! 

Je bent er zo

Om in Londen te komen, pak je de trein, het vliegtuig of de boot. Kies je voor de laatste optie, dan vaar je in zo’n vijf uur van Nederland naar Groot-Brittanië. Lijkt misschien een hele tijd, maar als je je bedenkt dat er een bioscoop, een winkel én verschillende restaurants op de boot te vinden zijn, had je je waarschijnlijk nog veel langer kunnen vermaken!

Het is daarnaast mogelijk om aan nachtelijke afvaart te boeken. Dan stap je ‘s avonds aan boord en word je de volgende ochtend wakker aan de overkant. Als je met Stena Line boekt, zit bij je ticketprijs een treinkaartje van de haven naar Londen inbegrepen, dus dat hoef je allemaal niet meer te regelen. Genieten maar!

Met StenaLine kun je nu extra voordelig naar Londen. Kijk voor meer informatie op www.stenaline.nl.

 

In samenwerking met Stena Line

Reageer op artikel:
Dit is waarom kerst in Londen de perfecte moeder-dochtertrip is
Sluiten