Redactie
Redactie Love & Life 23 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

5x de leukste romantische boeken om jezelf in te verliezen tijdens kerst

Kijk niet verder. Je bent precies waar je moet zijn, want all you want for Christmas is a romantic (e-)book. En laten wij nou net de vijf leukste romantische boeken op een rij hebben gezet. Move over Videoland en Netflix, want het is tijd voor wat romantisch leesvoer.

Wat is beter dan jezelf te verliezen in een van deze exemplaren tijdens kerst? Veel leesplezier.

Romantische boeken

Of de romantiek nou ver te zoeken is of dat je juist een overdaad aan (niet zo stille) aanbidders hebt, wegzwijmelen in een romantisch boek is altijd een goed idee. Dit zijn de vijf leukste romantische boeken en e-books van dit moment.

1. Christmas shopaholic, Sophia Kinsella – €7,99 als e-book of €21,99 als paperback

Dit boek in het kort: Becky Bloomwood is dol op kerst. Het gaat altijd hetzelfde: haar ouders verzorgen het diner en de buren komen langs in vreselijke kersttruien. Kortom: je kent het wel. Maar dit jaar lijkt alles anders, Becky’s ouders verhuizen en vragen Becky het diner te organiseren. Wat kan er nou misgaan? Haar zus Jess eist vegan kalkoen, haar man Luke vraagt alweer aftershave en Minnie wil een heel specifieke picknickmand – en dan verschijnt er ook nog onverwacht een ex-vriendje met zijn opdringerige nieuwe vriendin, en hun motieven zijn verre van duidelijk. Dat wordt smullen.

2. Een Noorse winternacht, Karen Swan – €7,99 als e-book of €18,50 als paperback

Bo leidt een leven waar vele anderen van dromen. Samen met haar vriend Zac krijgt ze betaald om te reizen en haar sprankelende avonturen te delen met haar online volgers. De kerstdagen komen eraan en Bo verheugt zich op hun volgende trip: een reis naar de besneeuwde Noorse fjorden, waar ze een paar weken zullen verblijven in een pittoresk landhuis onder het romantische Noorderlicht. Maar omgeven door de bevroren watervallen en sneeuwwitte bergen komen er scheurtjes in de relatie en drijven er diep verstopte geheimen naar boven. Bo kan de confrontatie met zichzelf niet langer uit de weg: is dit wel wie ze is? Nestel je op de bank, want dit is een page-turner.

3. De betovering van Kerstmis, Kirsty Ferry – €2,99 als e-book of €10,00 als paperback

Als huwelijksplanner stelt Ailsa McCormack zich altijd tot doel om elk bruidspaar de perfecte dag te bezorgen. Soms moet ze daar echter een hoge prijs voor betalen; dit jaar moet ze een kerstbruiloft organiseren en dat gaat ten koste van haar eigen kerst. Er is nu eenmaal iets bijzonders aan het hotel rond de feestdagen en ze heeft altijd een bepaalde fascinatie gehad voor de mensen die er ooit gewoond hebben. Maar dan zet een ontmoeting in de salon met een lange, knappe man die haar vreemd bekend voorkomt haar leven volledig op zijn kop. Ailsa’s eenzame kerst wordt plotseling betoverender dan ze ooit had kunnen voorzien. Wij zien onszelf al wegzwijmelen op de bank.

4. December zonder stress, Tischa Neve – €6,99 als e-book

Sint, kerst, schoolvakantie, oud en nieuw. Wie heeft toch ooit bedacht om dit allemaal in een en dezelfde maand te stoppen? Een maand vol feestelijkheden, spanning en sensatie. Op zich klinkt dat toch ook best heel goed, en wat is het toch jammer dat die leuke decembermaand door velen als stressvol wordt ervaren. Hoe fijn zou het zijn als je er dit jaar eens relaxt aan begint en de maand vooral als leuk en gezellig kunt ervaren? In dit e-book helpt Tischa Neve je op weg.

5. Kerstvlucht, Nan Adams – €3,99 las e-book of €8,99 als paperback

Kerstvlucht is deel twee van de Brenda Park Mysteries. Brenda Park is lifestylecoach en schrijfster. Door haar werk komt zij niet alleen op bijzondere plaatsen, maar ook in bizarre situaties terecht. Deze keer vliegt Brenda naar Londen om kerst te vieren met haar vriendin Juul. Kortom: een leuk romantisch én hilarisch boek tegelijk.

Lees ook: Eco-friendly de feestdagen door? Deze 10 tips helpen je bewust te zijn tijdens kerst

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
5x de leukste romantische boeken om jezelf in te verliezen tijdens kerst
Sluiten