Gina Koninkx
Gina Koninkx Home & Interior 2 nov 2018

Alle kerstbomen op een rij zodat jij zeker weet dat je de beste boom koopt

Te vroeg om je kerstboom op te zetten? Nee hoor, de winkels liggen al vol met kerstballen en andere tierelantijntjes dus je kunt best alvast bedenken welke kerstboom je dit jaar in huis wilt halen. Je hebt natuurlijk geen zin om de godganse dag te moeten stofzuigen omdat je anders met je sokken door de naalden loopt.

Dit zijn de acht kerstbomen die we in Nederland het meest opzetten en dankzij deze info kun jij het beste beslissen welke spar jij dit jaar (lees: zo snel mogelijk) gaat aanschaffen.

1. Nordmann

De Rolls Royce onder de kerstbomen. Het is een stevige boom met dikke donkergroene naalden waar je makkelijk zware kerstballen in kunt hangen. De boom heeft weinig naalduitval en is erg geliefd – wel een beetje prijzig. Je kunt de boom in je tuin planten na kerst en dan heb je volgend jaar een kerstboom van 20 meter hoog. GOALS.

2. Blauwspar

De blauwspar heeft een blauwe gloed over zich heen en dat ziet er prachtig uit – kost wel wat. De boom heeft een typische kerstboomvorm en is perfect om te versieren. Met de naalduitval valt het ook heel erg mee.

3. Servische spar

Deze boom heeft net als de blauwspar een blauwe gloed over zich heen. De boom is smaller van vorm en past dus goed in kleinere ruimtes. Deze boom kun je net als de Nordmann in je tuin planten en dan wordt hij makkelijk acht meter hoog.

4. Nobele spar

Met de Nobele spar haal je echt de geur van het dennenbos in huis en dat wil je met kerst. Er vallen amper naalden uit de boom dus dit is de perfecte kerstboom voor in je huis.

5. Fijnspar

De fijnspar is veruit de populairste kerstboom in Nederland, grotendeels vanwege de lage prijs. De boom geeft een sterke dennengeur af en daar houden we van, maar de naalden vallen er heel snel uit en zijn scherp. Je loopt er één keer tegenaan en je staat vervolgens weer tien minuten te stofzuigen. Niet doen dus.

6. Edele zilverspar

De edele zilverspar heeft ook een blauwe gloed maar is unieker dan de rest van zijn soort. De boom groeit wat wilder en daardoor heb je ook een unieke kerstboom. Er vallen weinig naalden uit dus in elk opzicht is deze boom een aanrader.

7. Koreaanse zilverspar

Deze kerstboom heeft een zilveren gloed en de naalden zijn super zacht. De boom heeft een perfecte vorm en de naalden vallen amper uit. In het wild groeien er paarse dennenappels in en dat maakt de boom vrij bijzonder.

8. Witte spar

In tegenstelling tot wat de naam van deze boom je doet vermoeden heeft ook deze boom een blauwgroene gloed. Hij is erg zacht en vaak klein van stuk. Ideaal om op je bureau op werk te zetten want jij bent zo extra.

Tips bij het uitzoeken van je kerstboom

Als je eenmaal weet welke boom je wilt gaan kopen, is het wel goed om nog op een paar dingen te letten. Schudt bijvoorbeeld altijd even aan de boom om te checken of de naalden er inderdaad goed aan blijven zitten of dat ze er meteen afvallen.

Je kunt ook met je hand (en dikke handschoen) langs de naalden wrijven om te kijken of ze er dan nog steeds goed aan blijven zitten. Is dat het geval? MEENEMEN.

Kan je niet wachten tot kerst begint? Luister dan alvast naar de nieuwe kersthits van John Legend:

John Legend lanceert een kerstalbum en hij is al heel snel te beluisteren

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Alle kerstbomen op een rij zodat jij zeker weet dat je de beste boom koopt
Sluiten