Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Entertainment 21 nov 2018
Leestijd: 4 minuten

Het is bijna december en dat betekent dat je leukste lijst met beste kerstfilms wil weten

De schoen mag weer gezet worden, het is koud en donker in de ochtend en je dikste truien aantrekken, is een feit. Omdat het bijna december is, hebben we een lijstje gemaakt met de leukste kerstfilms voor december zodat je zo min mogelijk buiten te zoeken hebt.

Leukste kerstfilms voor 2018

Stiekem vinden wij onder een dekentje films kijken met een hele berg eten om ons heen het leukste aan december, sorry not sorry. Naast ‘Home Alone’ zijn er natuurlijk veel meer leuke films voor december. Van de klassiekers tot aan de nieuwste kerstfilms, wij hebben een overzicht voor je met onze favorieten.

The Princess Switch


In de categorie ‘nieuwe kerstfilms’ mag deze niet in het rijtje ontbreken. Het verhaal gaat over Hertogin Margaret, die een week voor kerst van leven ruilt met de ‘normale’ Stacy, die precies op haar lijkt. Margaret wordt helemaal verliefd op de collega van Stacy terwijl Stacy helemaal verliefd wordt op de prins van Margaret.

De hoofdrolspeelster van dit klassieke Rom-Com gebeuren is Vanessa Hudgens dus dan weet je al hoe laat het is. Het is inderdaad super, mega, ontzettend cheesy, maar dat hoort stiekem ook wel een beetje bij Kerst. Helaas is Troy Bolton niet van de partij.

The Holiday Calendar


Nog zo’n ontiegelijk zoete kerstfilm (oké, dat zijn ze eigenlijk allemaal wel) is ‘The Holiday Calender’. De magische adventskalender is een terugkerend thema voor veel kerstfilms en dus ook in deze.

Een getalenteerde, maar totaal niet succesvolle fotograaf krijgt een adventskalender. Deze magische adventskalender zou de toekomst voorspellen. Een magisch sprookje dus. Helemaal gezellig.

A Christmas Prince


Nog een fantastische nieuwe kerstfilm die je gewoon moet zien, is ‘A Christmas Prince’. Een verslaggeefster gaat undercover als een docent, maar vindt uiteindelijk echte liefde. Het internet is in ieder geval al helemaal wild, dus wij hebben er zin in.

The Christmas Chronicles


Dit verhaal gaat over een broer en zus die de Kerstman op camera willen zetten het moment dat hij door de schoorsteen komt. Dit verandert in een heel avontuur voor de kids. Het leukste aan deze film? Kurt Russel speelt de Kerstman en hij is fan-tas-tisch.

Santa Claws


Als je een kastenmens bent, dan is dit jouw kerstfilm. Komt ‘ie: Tommy kan geen Kerst vieren omdat z’n ma zegt dat de Kerstman niet bestaat. Hij besluit om zijn velen kittens aan de Kerstman te geven zodat hij ze naar de Noordpool kan brengen. De kerstman krijgt helaas een enorme allergische reactie en daarom moeten de kittens de kerstcadeautjes afleveren voor zonsopkomst. Meer woorden hoeven we hier niet aan vuil te maken, toch? Dit wil je zien.

Bad Santa


Houd je niet van zoetsappige romantische komedies als het aankomt op Kerst? Dan is de comedy Bad Santa voor jou. Het gaat over een professionele dief en zijn assistent die zichzelf verkleden als Kerstman en elf in een warenhuis om van alles te kunnen stelen. Super grappig.

Red Christmas


Geen Rom-Coms, geen comedies, maar gewoon horror tijdens Kerst? Dat is ook mogelijk. In de film ‘Red Christmas’ is weinig kerstvreugde te zien. Het gaat over een Australische familie die geterroriseerd wordt tijdens Kerst door een op z’n zachtst gezegd vervelende gast.

A Wish For Christmas

A Wish for Christmas – Trailer

Sara is a frustrated web designer when she makes a Christmas wish for the courage to stand up for herself. Suddenly in the spotlight after exposing her boss for stealing her ideas, she may get more than she bargained for in both work and love.


Sara Thomas kijkt graag de kat uit de boom, maar als haar idee voor een initiatief voor kerst op werk gestolen wordt, besluit ze dat ze meer voor zichzelf op gaat komen. Ze belooft dit aan zichzelf, maar ook aan de Kerstman.

De kerstman laat deze wens in vervulling gaan, maar ze heeft maar 48 uur om dit te doen. Terwijl de klok verder tikt, probeert Sara haar nieuwe zelfverzekerdheid vast te houden. O ja, het is Gretchen Weiners van Mean Girls! Yay!

Wij weten in ieder geval waar we te vinden zijn in december: op de bank.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Deze 4 dingen gebeuren met je brein als je kerstmuziek hoort

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Het is bijna december en dat betekent dat je leukste lijst met beste kerstfilms wil weten
Sluiten