Redactie
Redactie Love & Life 11 dec 2020

Deze kersttradities blijven als volwassene stiekem nét zo leuk als toen je een kind was

We geloven wellicht niet meer dat de Kerstman bestaat, maar dat betekent niet dat we minder van kerst genieten. De sfeerlichtjes, de gezelligheid met de familie en natuurlijk de cadeautjes onder de boom, je kunt er niet genoeg van krijgen. Sommige kersttradities blijven gewoon geweldig. Herkenbaar?

Dan kun jij je vast in de onderstaande punten herkennen.

Kersttradities die als volwassene stiekem nét zo leuk zijn als kind

Jong of oud,  kersttradities blijven gewoon leuk. Kerstmis komt steeds dichterbij en jij weet al precies wat je gaat doen. Ieder jaar is het weer een groot feest en deze tien kersttradities blijven voor jou leuk, no matter what.

1. Je gebruikt quotes uit kerstfilms voor élke situatie

Van Elf tot Home Alone en van Christmas Vacation tot A Christmas Story. Gaat iemand weg? “Bye, Buddy! Hope you find your dad.” Heb je jezelf pijn gedaan? “Cotton headed ninny muggins!” Wanneer iemand je vraagt waarom je zo opgewekt bent, antwoord je natuurlijk: “I just like to smile. Smiling is my favorite!”

2. Je wordt blij van alle lichtjes en kerstdecoraties in je huis

De kerstboom opzetten en versieren terwijl je keihard meezingt met kerstnummers is hét perfecte begin van de kerst. Of je dit nou ‘netjes’ na Sinterklaas doet of er in november al mee begint, je geniet er altijd intens van deze kersttradities.

3. Op de radio luister je alleen maar naar het kerststation

Alle klassiekers komen voorbij. All I Want For Christmas Is You, Last Christmas, Santa Claus is Coming to Town en Jingle Bell Rock: je zingt ze allemaal uit volle borst mee.

4. De voorbereiding

Al weken van tevoren begin je met plannen. Je stelt het kerstmenu samen, zorgt dat er genoeg te drinken is, decoreert je huis tot in de puntjes en speurt alle winkels af voor de perfecte outfit en de leukste cadeaus.

5. Je eet en drinkt kerst

Op colablikjes staat de Kerstman, bij Starbucks drink je je warme drankje uit een feestelijk rood bekertje en zelf maak je koekjes in de vorm van kerstbomen en sneeuwvlokjes. Alles staat in het teken van Kerstmis, en jij hebt daar totaal geen problemen mee.

6. De winkelstraten zijn versierd

Wanneer je door de stad loopt, word je intens blij van alle lichtjes en versiersels. Van jou mag dat er het hele jaar wel blijven hangen. Al is het nu natuurlijk wel extra speciaal.

7. Je favoriete series komen met een kerstspecial

Klassiekers zoals That’s So Raven en The Suite Life of Zack and Cody kwamen met de beste kerstuitzendingen van deze generatie. Gelukkig voor ons worden deze elk jaar weer herhaald. Dat je inmiddels de hele aflevering uit ons hoofd weet mag de pret niet drukken. Maar ook in actuele series wordt kersttradities volop gevierd, waardoor je éxtra in de kerststemming komt.

8. Het is niet raar om hardop kerstliedjes te zingen

Oké, misschien schrikken mensen op straat er een beetje van, maar who cares? Jij bent in de kerststemming en iedereen mag ervan meegenieten. Kerstliederen zingen is een eeuwenoude kersttraditie die jij graag in stand wilt houden.

9. Je ziet overal kerstmannen

Op colablikjes, in etalages en zélfs in het echt. Wij zien hem helaas nog niet zo vaak in winkelcentra voorbijkomen als Sinterklaas, maar ons hart maakt een sprongetje wanneer we zijn bekende “Ho, ho, ho” horen.

10. Koekjes en melk voor de Kerstman op kerstavond

Er is niet zoiets als ‘te oud zijn’ om in de Kerstman te geloven, dus zet je de avond van de 24ste een bord met koekjes en een glaasje melk klaar – waar je misschien wel of misschien niet zelf stiekem ook wat van neemt.

Lees ook: Dit is hoe je een (echte) kerstboom het beste kan verzorgen

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze kersttradities blijven als volwassene stiekem nét zo leuk als toen je een kind was
Sluiten