Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Home & Interior 20 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Onderzoek bewijst: vroeg beginnen met kerstversiering maakt je een blijer mens

De echte kerstfanaten weten dat we nog maar 34 dagen hoeven te wachten tot het eindelijk Kerstmis is. En weet je wat? Je moet dus eigenlijk zo vroeg mogelijk beginnen met het versieren van je huis. Tenminste, als je een blij mens wilt zijn.

Fijne herinneringen

Het is namelijk zo dat je een stuk gelukkiger wordt van een huis dat helemaal in kerstsferen is. Volgens psycho-analist Steve McKeow komt dit doordat kerst ons aan fijne jeugdherinneringen doet denken.

No stress

‘Mensen worden een stuk toleranter en socialer rond kerst. Dit komt vooral door de knus versierde huizen en de kerstboom,’ zegt McKeown. ‘Aan het eind van het jaar zijn we vaak een stuk meer gestrest met zijn allen, maar de kerstversiering neemt dit vaak voor een groot gedeelte weg.’ Hoe eerder je hiermee begint, hoe langer dit geluk duurt.

Optuigen maar!

Ook worden we met zijn allen een stuk vriendelijker gevonden als we thuis een kerstboom hebben staan of onze huizen leuk versierd hebben. Volgens onderzoek worden mensen met kerstversiering in huis een stuk aardiger gevonden dan bijvoorbeeld buren die geen boom of andere versiering in huis hebben. Lekker optuigen dus, die boom.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Onderzoek bewijst: vroeg beginnen met kerstversiering maakt je een blijer mens
Sluiten