Sharon
Sharon Love & Life 28 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

10 keuken crimes die huisgenootjes nooit mogen begaan

1. Het terugzetten van een lege ijsblokjeshouder in de vriezer // Heb je eindelijk de moed gevonden om zelf je cocktail te maken, zijn er geen ijsklontjes… Het kost zo’n 11 seconden (ja, dit is getimed) om een houder te vullen met water en hem terug te zetten in de vriezer.

2. De vuilniszak niet uit de prullenbak halen wanneer hij vol is // Deze taak staat waarschijnlijk ergens bovenaan het lijstje “verschrikkelijke klusjes”, maar het moet toch echt worden gedaan. Ben je zelf ook van de stank af.

3. Het niet leegruimen van de vaatwasser wanneer deze schoon is // Je hebt al de luxe van een vaatwasser (dat heeft écht niet iedereen!), waarom dan niet even de kleine moeite nemen om alles terug te zetten?

4. Het eten van iemands eten zonder het te vragen // Er wordt natuurlijk een heleboel gedeeld in een huis met huisgenootjes, maar dat betekent niet dat je zomaar iemands voedselvoorraad mag gebruiken. “Oh, maar een beetje is toch niet erg?” maal 20 resulteert óók in een lege pot.

5. Het laten liggen van beschimmeld fruit // Het kan lastig zijn om jezelf op te leggen om meer fruit te eten. Toch is het echt geen goed idee om het dan vervolgens in de keuken te laten wegrotten. Fruitvliegjes everywhere.

6. Het laten liggen van verpakkingen die bijna op zijn // Dat klein beetje overgebleven eten dat je nog wilde bewaren voor een volgende keer? It’s still there.

7. Eten in de oven gooien en het vervolgens vergeten eruit te halen // Het geeft niet alleen een troep én een verbrande geur door het hele huis, het is ook nog eens levensgevaarlijk. Net als alle drizzles van die opmerkelijk vloeibare kaaspizza.

8. Het vullen van de gootsteen met vieze borden // Het is helemaal prima als je geen zin hebt om af te wassen, maar zoek er dan een mooi plekje voor waar niemand er last van heeft. NIET. IN. DE. GOOTSTEEN. DUS.

9. Altijd wijn drinken, maar nooit de glazen schoonmaken // Het is begrijpelijk dat je na een gezellig avondje wijn drinken geen zin meer hebt om de glazen schoon te maken, maar doe het dan de volgende ochtend. Tip: laat er ‘s avonds alvast wat water in lopen om wijnranden te voorkomen.

10. Dingen niet terugleggen op de daarvoor bestemde plaats // Elk huis heeft voor alle dingen z’n eigen plekje. Op zich wel fijn als je huisgenootjes hun vorken ook daadwerkelijk in het vorkenbakje kunnen terugvinden, right?

Ga je binnenkort samenwonen met huisgenoten? Deze twintig vragen zijn cruciaal om aan ze te stellen!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
10 keuken crimes die huisgenootjes nooit mogen begaan
Sluiten