Zita Vervoort
Zita Vervoort Entertainment 22 jan 2020

De trailer van de documentaire van Kim Kardashian is gelanceerd en wij zijn meer dan enthousiast

Kim Kardashian is niet alleen bekend van haar realityserie Keeping Up With The Kardashians, sinds kort is ze ook bezig met haar eigen documentaire. Kim maakt een documentaire over strafrecht en veroordeelde criminelen. De trailer van de documentaire is ein-de-lijk gelanceerd en wij kunnen niet wachten op de release.

Kim werkt sinds vorig jaar aan haar documentaire The Justice Project en sinds deze week is de trailer te bekijken. YES.

Documentaire van Kim Kardashian

In de documentaire draait het niet om Kim Kardashian, nee, het draait heel ergens anders om. De documentaire heet Kim Kardashian West: The Justice Project en duurt maar liefst twee uur. We volgen Kim terwijl ze gesprekken voert met gevangenen en ambtenaren. Daarnaast werkt ze met een team van advocaten om het vonnis van vier gevangenen te verminderen, omdat zij denken dat ze onterecht vastzitten. Wow Kim, you go girl.

Het idee voor de documentaire is vorig jaar ontstaan toen Kim gevangene Alice Marie Johnson hielp vrij te komen. Alice had een levenslange gevangenisstraf zonder voorwaardelijke vrijlating gekregen voor haar eerste, niet gewelddadige drugsdelict. Door Kim haar inzet werd haar zaak herzien en kwam Alice eerder vrij. Kim hielp zeventien andere (onterechte) gevangenen vrij te komen. Door haar strijd voor gerechtigheid zien we een hele andere kant van Kim en die kant bevalt ons heel goed.

De trailer

In de trailer van The Justice Project vertelt Kim dat ze meerdere brieven van gevangenen heeft ontvangen die om haar hulp vragen. Door de brieven te lezen kwam ze erachter dat veel van de gevangenen (slechte) keuzes maakten door trauma’s uit het verleden. Dit was het moment dat Kim besloot om persoonlijk met de gevangenen te praten en hun verhaal aan te horen. Wat ons betreft verdient Kim wel een applausje.

“I went into this knowing nothing,” zegt Kim. “And then my heart completely opened up… People deserve a second chance.”

Niet voor de publiciteit

Voor degenen die twijfels hebben over deze documentaire hebben we een sidenote. Kim doet dit absoluut niet voor de publiciteit, deze keuze kwam eerder door haar moederschap en haar studie rechten. “I’m raising four Black children that could face a situation like any of the people that I help,” vertelt ze tegen de verslaggevers van Television Critics Association. “Just to know I can make a difference in my children’s lives and (others) by helping fix a broken system, that’s so motivating for me.”

De documentaire is vanaf 5 april 2020 op Oxygen te zien en we kunnen niet wachten om te kijken.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Hello Giggles

Reageer op artikel:
De trailer van de documentaire van Kim Kardashian is gelanceerd en wij zijn meer dan enthousiast
Sluiten