Kim Kardashian is open over haar pijnlijke huidaandoening op social media

Als je denkt aan een perfect gladde huid, denk je waarschijnlijk al snel aan Kim Kardashian. Toch heeft de realityster niet zo’n perfecte huid als op het eerste gezicht zou lijken. Kim lijdt namelijk aan psoriasis, een aandoening waardoor ze flink grote, pijnlijke plekken op haar huid krijgt.

Kim Kardashian en haar psoriasis

Kim is altijd eerlijk geweest over haar huidaandoening. Zo vertelde ze er vaak over in de show Keeping Up With the Kardashians en deze week deelde ze een foto van haar psoriasis in haar Instagram Stories. Op de foto was ze te zien met een substantie op haar gezicht. Erbij stond de tekst ‘psoriasis is the shits 😂’.

kim kasrashian psoriasis huidaandoening

Hierna plaatste ze een foto van haar been, waar de psoriasis beter te zien is.

kim kasrashian psoriasis huidaandoening

Eerder in de week gaf ze al aan er alles voor over te hebben eindelijk van haar psoriasis af te komen. Op Instagram schreef ze dat ze een drankje had gekregen van een Chinese kruidenier, die haar hopelijk van de huidaandoening af zou helpen. I am super desperate with my psoriasis so I went to a Chinese herbalist. I have my own mixture. I have to drink it twice a day and it is so nasty. Hopefully, this works. I’ll see in six weeks.”

Eerlijk over de aandoening

Op haar website gaf Kim ooit aan behoorlijk last van de plekken op haar huid te hebben. Ze vertelde waar psoriasis bij de een zorgt voor veel jeuk, het bij haar vooral pijn doet.
“Everyone with psoriasis has different symptoms; sometimes the rashes are itchy, sometimes they’re flaky. Mine flares up from time to time for different reasons,” aldus Kim.

Verder vertelde ze dat ze inmiddels zo aan de plekken op haar been gewend is, dat ze niet eens echt haar best meer doet om de grootste te verbergen. I have that one patch on my right leg that is the most visible. I don’t even really try to cover it that much anymore. Sometimes I just feel like it’s my big flaw and everyone knows about it, so why cover it?”

Goed voorbeeld

Waar de meningen over Kim Kardashian zacht gezegd verdeeld zijn, kunnen we het er hopelijk wel over eens zijn dat het goed is dat Kim zo open is over haar psoriasis. Zo laat ze namelijk zien dat ook zij – iemand met een ogenschijnlijk perfect leven en lichaam – haar flaws heeft.

Kim Kardashian verwijdert Instagram Story na op de vingers te zijn getikt door fans

Reageer op artikel:
Kim Kardashian is open over haar pijnlijke huidaandoening op social media
Sluiten