Redactie
Redactie Entertainment 18 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Kim Kardashian mengt zich in de zwartepietendiscussie

De zwartepietendiscussie is inmiddels net zo min uit onze samenleving weg te denken als Sinterklaas zelf. De verhitte discussie trekt sinds een paar jaar ook internationale aandacht en heeft deze editie niemand minder dan Kim Kardashian bereikt.

Kim Kardashian en de zwartepietendiscussie

Ja, je leest het goed: Kim Kardashian heeft zich écht gemengd in de verhitte zwartepietendiscussie. Zoals te verwachten, heeft Kim K. haar bedenkingen bij de zwarte knechten van de Sint. Dit liet ze – waar anders – weten op Twitter:

Bij haar tweet deelde ze een oud artikel van Al Jazeera, met als kop “Black Pete is Dutch racism in full display“. Het stuk gaat over de tegenstanders van het Zwarte Piet. Zo komt in het verhaal Jerry Afriyie aan het woord, hoofd van de Kick Out Zwarte Piet-beweging. Ook wordt onder andere een mensenrechtenadvocaat aangehaald om de traditie duiding te geven.

In de Verenigde Staten is al vaker kritiek geuit op het racistische karakter van Zwarte Piet. Onder meer de Verenigde Naties schreven een rapport waarin de traditie werd veroordeeld en werd opgeroepen Piet aan te passen. Laten we hopen dat Kims oproep hieraan bijdraagt.

Lees ook: Kanye West overtreft zichzelf weer met een bizarre uitspraak

ANP

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Kim Kardashian mengt zich in de zwartepietendiscussie
Sluiten