Emma Toussain
Emma Toussain Money 23 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Slecht nieuws voor alle ouders onder ons: kinderbijslag gaat omlaag

Vanaf 1 juli gaat er het een en ander veranderen op financieel vlak, er worden namelijk behoorlijk wat prijsveranderingen doorgevoerd. Zo wordt ook de kinderbijslag aangepakt, wat betekent dat die iets omlaag zal gaan. Wat betekent dat voor jou?

Slecht nieuws voor alle ouders onder ons: kinderbijslag gaat iets omlaag

De kinderbijslag beweegt mee met de gemiddelde prijsontwikkeling. Dit is wettelijk zo vastgelegd en gebeurt aan de hand van de consumentenprijsindex, zo is te lezen op de website van de Rijksoverheid. Na flinke stijgingen van de index, is er nu sprake van een daling vanwege lagere energieprijzen. Yep.. ook hier voel je dat. Daarom js het goed om te weten dat  het basisbedrag van de kinderbijslag met ongeveer 3% omlaag gaat. Dat zal je niet ontzettend gaan voelen in je portemonnee, maar toch goed om er rekening mee te houden. Dit betekent een verlaging van het kwartaalbedrag met € 8,06 voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 5 jaar, € 9,79 voor kinderen van 6 t/m 11 jaar en € 11,52 voor kinderen vanaf 12 jaar.

Wil je weten om hoe veel geld het precies gaat? Kijk dan even op de website van de Rijksoverheid.

Gelukkig met geld

Selfcare werd de afgelopen jaren steeds populairder. En dat is maar goed ook, want met kleine (en grote) rituelen en gewoonten leren we beter voor onszelf te zorgen. Toch is er één onderwerp wat vaak overgeslagen wordt: geld. En dat terwijl geld in de meeste gevallen een grote stressveroorzaker is. Daarom stellen wij je voor aan het nieuwe begrip financial wellness.

Want als we ons geen zorgen meer hoeven maken om geld, gaat dat ook flink bijdragen aan onze peace of mind. Financiële wellness is daarom precies het stukje selfcare dat wij nog mistte. Om het heel simpel te zeggen: zorgen dat je financiën gezond zijn. Je voelt je voorbereid op elke financiële crisis, hebt controle over het afbetalen van schulden, weet wat er binnenkomt en uitgaat en voelt je niet gestrest over je financiële situatie – ongeacht je inkomen.

Meer weten over hoe je dit kan bereiken? Lees ons artikel over financial wellness.

Taylor Swift komt naar Amsterdam: hoe bemachtig jij die kaarten wél?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.