Renée
Renée Love & Life 13 aug 2018

6 redenen waarom het oké is om he-le-maal klaar met de zomer te zijn

Kijk, het feit dat die summer body er nooit komt is genoeg reden om voor altijd aan je wintervetjes te werken. Maar dat is heus niet de enige reden waarom ook jij waarschijnlijk een tikkeltje klaar bent met de zomer. Of wat zeggen we? Verlangt naar de herfst.

Doei zomer, hallo herfst

Ja, het is fijn om op vakantie te gaan in de zomer. En oké, niemand die klaagt over avond na avond op het terras zitten om de ene fles rosé na de ander te bestellen. Dat ga je absoluut missen. Maar nu het halverwege augustus is kunnen we stiekem niets anders doen dan verlangen naar de herfst.

Maar waag het niet om die verlangens uit te spreken, want dan word je vakkundig door zomeraanbidders op je plek gezet. Maar hé, het is om de volgende reden oké om een beetje klaar te zijn met dit seizoen:

1. Het woord hittegolf wil je niet meer horen

Wat was het lekker warm, hè? Wat het weer betreft hoef je namelijk écht niet te klagen. Weinig regen en veel zonuren waren het recept voor heerlijke zomerdagen.

Maar toch. Het woord hittegolf wil je na honderd keer echt niet meer horen. Is het al herfst?

2. Om nog maar te zwijgen over het zweten

Je zweet je de tandjes door de warme dagen die we hadden. Dat betekent eindelijk dat je écht al je zomerse aankopen hebt kunnen dragen. Een nadeel? Dat je ont-zet-tend veel moet wassen om uiteindelijk nog iets aan te kunnen trekken.

Want hoewel naakt lopen het allerlekkerste was, is het toch wel weer chill om wat laagjes te kunnen dragen zónder je kapot te zweten.

3. Je wilt shoppen, maar je weet niet of je voor de zomer of herfst moet kopen

Sta je met je goede gedrag en je goedgevulde bankrekening – sorry, spaarrekening – in de stad, heb je geen idee wat je in godsnaam moet kopen. Nu het einde van de zomer nadert is het gek om nog tien zomerjurkjes aan te schaffen, maar in warme truien heb je ook geen zin. The struggle is real.

Wil je slim shoppen? Doe dan hier de nodige inspiratie op:

10 Maxi jurken die je in de zomer én herfst kan dragen

4. Een nacht écht lekker slapen is geen overbodige luxe

Ondanks de flessen wijn die je soldaat hebt gemaakt was het echt niet te doen om in slaap te vallen. Niet zo gek als het ongeveer 38 graden in je slaapkamer is. Nu het eindelijk afkoelt kun je toch weer een poging doen om in de buurt van acht uur slaap per nacht te komen.

5. De wespen mogen ook linea recta vertrekken

Leuk joh, de nieuwskoppen die aankondigen dat er dit jaar tot wel VIER KEER meer wespen zijn dan normaal. Je vrienden blijven nogal kalm als zo’n kreng zich in hun buurt bevindt, terwijl jij het liefst huilend in een hoekje kruipt.

Je snapt dat het einde van de zomer ook het einde van die ellendige beesten betekent. Daar is helemaal niks mis mee.

6. September staat gelijk aan nieuwe series en films

September is zo slecht nog niet. Vaak is het weer nog lekker genoeg dat je niet met een kleedje op de bank hoeft te zitten, maar het kán wel. Het is de maand waarin de beste series en films uitkomen.

En hallo, we willen allemaal het nieuwste seizoen van onze lievelingsseries bekijken. Drie keer raden wanneer die uitkomen… Juist. Na de zomer.

De nieuwste Netflix-serie Maniac wordt sowieso je favoriet

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
6 redenen waarom het oké is om he-le-maal klaar met de zomer te zijn
Sluiten