Ken je klassiekers – 7x horrorfilms om in de Halloween stemming te komen

Het is oktober en dat betekent dat Halloween (een soort van) voor de deur staat. Dit jaar slaan we de verkleedfeestjes waarschijnlijk over, maar dat mag de pret niet drukken. Wij zetten zeven legendarische horrorfilms op een rijtje die je alsnog in de stemming brengen.

Thanks to Covid, laten we ons spooky kostuum dit jaar in de kast hangen en zitten we thuis op de bank. Halloween overslaan? No way, pak wat snacks erbij en zet een van deze griezelige films op.

7x horrorfilms die je alsnog in de Halloween stemming brengen

Laat je meeslepen door deze klassiekers.

1. Scream

Scream is de perfecte mix tussen popcultuur uit de jaren ’90 en absolute spanning. De film heeft vier vervolgen, maar het origineel is nog steeds het beste. Het verhaal gaat over middelbare scholiere Sidney Prescott die de moord op haar moeder probeert te verwerken, tot al haar vrienden vermoord worden.

2. A Nightmare On Elm Street

Wie kent Freddy Krueger en zijn mesvingers niet? Freddy vermoord mensen in hun slaap. Als je zin hebt in een slechte nachtrust, dan raden wij deze film zeker aan. Als je geen zin hebt in een ‘ouderwetse’ film, check dan deze reboot uit 2010.

3. IT

Deze staat nog op ons netvlies. IT is de ideale film om lekker te gruwelen op de bank. In de reboot uit 2017 joeg de horrorclown mening bioscoopbezoeker de stuipen op het lijf. Als je echt stalen zenuwen hebt, dan knal je ook IT CHAPTER TWO erachteraan.

4. Midsommar

Het mag dan zomer zijn in Zweden, maar deze film is Halloween in hart en nieren. Deze horrorfilm volgt een Amerikaans stel dat wordt meegesleept naar een Zweeds midzomerfestival. En geloof ons, dat klinkt een stuk leuker dan het blijkt te zijn.

5. The Ring

Deze film is een remake van de Japanse horror Ringu. Een verslaggever doet onderzoek naar een videotape die alle kijkers na zeven dagen vermoord. Het klinkt sceptisch, maar het is een steengoede film.

6. Get Out

Deze Oscar-winnende film gaat over een zwarte man die ontdekt dat de familie van zijn vriendin een duister geheim en een sinister familiebedrijf heeft. In deze film zitten zoveel details en verwijzingen verwerk, maar de eerste keer dat je de film ziet heb je ze niet eens door.

7. The Conjuring

De film volgt twee paranormale onderzoekers die ie in de jaren ’70 vechten tegen een bezeten huis. We kunnen niet te veel details weggeven, maar deze film is huiveringwekkend.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Ken je klassiekers – 7x horrorfilms om in de Halloween stemming te komen
Sluiten