Bye bye kleren – waarom dit het moment is om je kast op te ruimen

Het is tijd om te Marie Kondo’en. Waarschijnlijk heb je over de jaren heen heel wat kleding, schoenen en accessoires verzameld, met een uitpuilende kast als gevolg. Als je eerlijk bent weet je heel goed dat je dat T-shirt van drie jaar geleden die je één keer aan had echt niet meer gaat dragen. Vandaag is de dag dat jij je kast gaat opramen en dat shirt gedag gaat zeggen.

Opruimen die kleding

‘Maar wat als je het T-shirt wegdoet en je belandt opeens in een situatie waar PRECIES dat item helemaal geschikt voor is?’, horen we je denken. Weg met die smoesjes – en weg met die kleren -. Dit is waarom je NU je kast op moet ruimen.

De zomer is voorbij

Raken we een gevoelige snaar? Want au, de pijn is voelbaar. Wij zijn geen weerexperts, maar veel warme dagen komen er de komende tijd waarschijnlijk niet meer aan.

In de herfst kan je die korte broeken toch écht niet dragen. Goodbye my lover, goodbye my friend, zoals James Blunt het zou zeggen. Lange broeken en dikke truien zijn je beste vriend deze periode en natuurlijk moet je plek vrijmaken voor deze redders in kou.

Om plaats vrij te maken voor je nieuwe items, is het handig wat van je oude items weg te gooien. Als je geen afscheid wilt nemen, kan je zomerkleren in een tas stoppen en deze ergens op de zolder zetten voor het komende jaar.

Je kan wel wat extra geld gebruiken

Grote kans dat je deze zomer weg bent geweest en dat het je een aardig zakcentje heeft gekost. Je kan wel wat extra geld gebruiken en dus hup, weg met die kleding. Verkopen en moneyz maken. Heb je ook weer wat geld om je herfstgarderobe aan te vullen.

Kleren liggen verlaten in de kast

Sommige kleren liggen al maanden of jaren in je kast. Verbazingwekkend dat ze nog te zien zijn onder die enorme laag stof. Hoe moeilijk het ook is, het wordt tijd om je collectie wat te verkleinen. Weg met die onnodige kleren.

Dat weggooien is nog niet zo makkelijk. Stel jezelf deze twee vragen om het wat makkelijker te maken: zou je het item nu nog steeds kopen? En hoe vaak doe je het nog aan? Zijn de antwoorden nee en bijna niet meer, dan ciao adios.

Werken met een capsule wardrobe is veel handiger

Mocht je niet weten wat een capsule wardrobe inhoudt: het betekent kort gezegd dat je slechts 37 stukken kleding in je kast hebt hangen. Het idee hierachter is dat deze kleding bij elkaar past en je daardoor ontzettend veel outfits kan bedenken.

Benieuwd of dit iets voor jou is? Het is de perfecte reden om nu eindelijk eens je kast uit te mesten. Wel gelijk erg rigoreus, maar het scheelt je in de ochtend enorm veel tijd. ‘Wat trek ik vandaag aan’ is een makkelijkere vraag wanneer er niet 20.000 opties zijn.

Dit is dé ultieme tip voor het opruimen van je kledingkast

Reageer op artikel:
Bye bye kleren – waarom dit het moment is om je kast op te ruimen
Sluiten