Kleine woning delen? Dankzij deze tips trekken jullie elkaar niet de haren uit het hoofd

Wanneer je samenwoont komen daar een hoop voordelen bij kijken: taken kunnen verdeeld worden, de huur gesplit en wanneer je gezelligheid zoekt is die makkelijk te vinden. Maar wat als de ruimte waarin jullie wonen niet zo groot is en je af en toe juist heel graag géén gezelligheid wil? En WAAR laat je al je schoenen spullen in die kleine ruimte?

No worries, we got you

Samenwonen is al moeilijk genoeg, laat staan als je elkaar continue op de lip zit. Maar geen zorgen, NSMBL to the rescue: zo behoud je jouw mooie haardos.

Sluit compromissen

Helaas, helaas… Als je samenwoont moet je toch echt compromissen sluiten. Hoe graag je ook die prachtige roze velvet stoel, dat hippe kleedje en de kleur van de muren uitkiest en hoe ont-zet-tend graag je niét die versleten leren bank van je bestie of significant other in die kleine ruimte propt… De kans is groot dat de ander het hier niet altijd mee eens is (zo wel: wij zijn jaloers). Dus helaas, sluiten die compromissen.

Maar hoe dan?

Schrijf allebei een aantal dingen op die jullie het belangrijkst vinden en vergelijk het dan met elkaar. Misschien vind jij het hebben van een fijne bank wel erg belangrijk en wil je deze graag uitkiezen, terwijl de ander meer waarde hecht aan bepaalde accessoires in huis. Of misschien ben jij wel van de styling, waar je roomie juist meer interesse heeft in technologische apparaten.

Zit niet te veel op die lip

Wanneer je samenwoont en elkaar in jullie kleine woning steeds tegenkomt, zit je al snel te veel op elkaars lip. Als dit het geval is, of als je merkt dat hierdoor ergernissen ontstaan, probeer dit dan bewust wat te vermijden. Tuurlijk, je wil bij elkaar zijn, maar de meeste mensen kunnen enige privacy hier en daar wel waarderen.

Me-time

Zorg daarom dat je genoeg tijd voor jezelf hebt. De één heeft meer me-time nodig dan de ander. Als dit zo is, praat er dan over. Zorg dat die feelings zich niet allemaal ophopen: gewoon zeggen dat je soms wat meer behoefte hebt aan alleen zijn. Het is simpel op te lossen door allebei bijvoorbeeld wat vaker een rondje te lopen, naar de film te gaan of iets anders te doen. Zo heeft de ander even een momentje voor zichzelf. Ben je wegens compleet verschillende werktijden of een drukke agenda sowieso al minder bij elkaar, dan is die extra me-time waarschijnlijk minder nodig.

Gebruik de kleine ruimte die je hebt goed

Zo weinig ruimte, zo veel spullen. Je moet het er toch echt mee doen, dus wees efficiënt en verzin nieuwe manieren om alles op te bergen. Zo hoef je zo min mogelijk spullen van jezelf en de ander weg te gooien en dat voorkomt fitties.

Zo bijvoorbeeld

Zit je kledingkast vol? Vaak is er nog ergens plek om een extra plank toe te voegen. Hier kan je dan weer kleding op leggen of bakken op zetten gevuld met alles wat je lief is. Qua kasten, nachtkastjes en bijzettafels: zorg dat het allemaal zo hoog mogelijk is. Zo past er meer in, maar neemt het qua vloeroppervlak geen extra ruimte in beslag.

Hoe leuk accessoires ook zijn, zo’n prachtige bananenplant kan je beter even laten staan voor wanneer je meer ruimte hebt. Vooral doen als je dit leuk vindt, maar realiseer je wel dat er zo gelijk één à twee vierkante meter van je ruimte afgaat waardoor het allemaal nóg wat knusser wordt.

Over kleine ruimtes gesproken:

Dit mini-huisje bewijst dat klein wonen écht niet zo’n probleem is

Reageer op artikel:
Kleine woning delen? Dankzij deze tips trekken jullie elkaar niet de haren uit het hoofd
Sluiten