Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 12 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Waarom een paar goede vrienden hebben prima is

Er zijn van die mensen die bevriend raken met praktisch iedereen die ze tegenkomen. Overal waar ze komen kennen ze wel iemand en als ze het over ‘die ene vriend’ hebben, weet je nooit helemaal zeker wie van de honderdtien ze ook alweer precies bedoelen.

Jij bent niet zo. In de loop der jaren heb jij een kleine vriendengroep om je heen verzameld die je vertrouwt en waar je je volledig bij op je gemak voelt. Vraag je je wel eens af waarom jij niet ‘een van die mensen’ bent met een hele lading aan vrienden en kennissen? De kans is groot dat je je in een van onderstaande punten herkent.

1. Je hebt een druk leven

Je vindt het al lastig om in je drukke schema tijd vrij te maken voor je beste vrienden. Het bijhouden van meer dan een paar vriendschappen klinkt voor jou als een onmogelijke taak. Waar moet je in hemelsnaam te tijd vandaan halen om werk, sport, eten én veel vriendschappen te onderhouden?

2. Je woont op veel verschillende plekken

Ben jij het type dat nooit lang op een plek woont? Dan is het heel logisch dat je maar een paar écht goede vrienden hebt. Een selectie mensen waarvan je weet dat je altijd bij ze terechtkunt, waar op de wereld je ook bent.

3. Je maakt te snel carrière om vrienden op je werk te maken

Promoties of wisselend werk kan het lastig maken een vriendschap met collega’s op te bouwen. Natuurlijk betekent dat niet dat je het niet met je collega’s kunt vinden, maar wie snel carrière maakt, zal nieuwe werkvrienden ook snel weer uit het oog verliezen.

4. Je blijft (on)bewust weg van sociale situaties

De ene persoon is nou eenmaal socialer aangelegd dan de andere. Waar de een het liefst iedere avond in de kroeg staat, is een keer in de maand een etentje met vrienden voor de ander meer dan genoeg. Of je het nou bewust of onbewust doet, waarschijnlijk hecht je meer waarde aan een rustig avondje met je meest hechte vrienden, dan een hectische clubavond met allemaal mensen die je niet kent.

5. Je besteedt veel aandacht aan je liefdesleven

Vriendschappen zijn voor jou belangrijk, maar je partner is dat ook. Je vindt het helemaal geen straf om op vrijdagavond lekker samen een filmpje te kijken, in plaats van met allerlei mensen in de kroeg te staan. Je weet wie je vrienden zijn en zij weten dat je élke relatie in je leven belangrijk vindt.

6. Je geeft evenveel om iedere vriendschap

Ieder van je vrienden is even belangrijk voor je. Je bent oprecht geïnteresseerd in wat er speelt in hun leven, en kunt je niet voorstellen dat je het zonder ze zou moeten doen. Meer vrienden heb je dus ook gewoon niet nodig, je hebt je selecte groepje en dat is genoeg.

Zó behoud je goed contact met je vrienden, ondanks je volle agenda

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Waarom een paar goede vrienden hebben prima is
Sluiten