Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Partnerbijdrage 15 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Kleren uit! Naakt slapen is goed voor je seksleven én je gezondheid

‘Wat heb jij aan in bed?’. Een vraag die vaak wordt gesteld, maar die vanaf nu overbodig zou moeten zijn. Het antwoord zou moeten zijn: niks! Naakt slapen is heel gezond voor je. En – dat zal je waarschijnlijk niet verbazen – het verbetert je seksleven.

Laten we beginnen met het belangrijkste aspect: wie naakt slaapt heeft meer seks. Dat hebben Britse onderzoekers uitgevogeld. En seks is goed voor je gezond​heid. Het vermindert stress, verlicht pijn en versterkt je immuunsysteem. Bovendien is seks goed voor je hart en bloedvaten. En na de seks val je ook nog eens makkelijker in slaap.

Naakt slaap je beter

Wie met kleren aan slaapt herkent het zeker: kleding kan irritant zijn. Een stuk van een broekje dat na een draai in je bed ergens gaat zitten waar het niet moet zitten, opkruipende hempjes of afzakkende broeken; het bevordert je nachtrust niet. Wie naakt slaapt, slaapt gewoon beter.

Goed beddengoed is belangrijk

Wie naakt slaapt, heeft vanzelfsprekend direct huidcontact met dekbedovertrek en hoeslaken. Laat die daarom van goede kwaliteit zijn. Het is belangrijk dat ze in de zomer je lijf koel houden en zweet opnemen en in de winter dienen je dekens natuurlijk voldoende warmte te bieden. Besteed echt aandacht aan je beddengoed, het levert je zoveel meer rust op.

Je valt sneller in slaap

De tijd die jij nodig hebt om in slaap te vallen, is medebepalend voor je nachtrust. Hoe sneller je in slaap valt, hoe beter je over het algemeen slaapt. Nou is het natuurlijk sowieso helemaal geen pretje om met grote open ogen in het donker te liggen staren.  Een dalende lichaamstemperatuur helpt om in slaap te komen. En driemaal raden hoe je je temperatuur kunt laten dalen…? Weg met die kleren!

Naakt is goed voor de genitale delen

Schimmels en bacteriën gedijen uitstekend op warme vochtige plekjes. Het is dus niet moeilijk om te bedenken dat slapen zonder slipje beter is voor vrouwen. Ook de edele delen van man​nen hebben overigens baat bij naakt slapen. Teelballen hangen niet voor niets buiten het lichaam. Ze dienen koel te blijven om zodoende de kwaliteit van het sperma intact te houden.

in samenwerking met Smulderstextiel

Reageer op artikel:
Kleren uit! Naakt slapen is goed voor je seksleven én je gezondheid
Sluiten