Ja, je kunt knappe mannen inhuren om samen mee te huilen

Het leven is niet makkelijk als hardwerkende vrouw. ‘Gelukkig’ wordt er in Japan rekening gehouden met vrouwen met een druk en chaotisch leven. Als je het niet meer ziet zitten, kun je daar namelijk een knappe man inhuren om samen mee te huilen.

De service heet Ikemeso Danshi (vrije vertaling: knappe mannen die huilen) en moet vrouwen die onder druk staan tegemoet komen. Zij leven in een wereld die door mannen wordt gedomineerd, waardoor de oprichters van de service begrijpen dat vrouwen ook weleens iets ‘traditioneel vrouwelijks’ willen doen, zoals huilen. Samen met een knappe man.

De service zou als volgt werken: je plaatst een ‘bestelling’ voor een ikemen naar keuze als je een enorme rotdag hebt. Er zijn diverse mannen waar je uit kunt kiezen, waaronder een bad boy, een tandarts en een wijze, oudere man.

De mannen komen langs bij je thuis of op kantoor, waar jullie samen naar verdrietige films kijken tot je begint te huilen. Als dat eenmaal op gang is, plaatst de man zijn hand op de muur achter je, raakt hij je wangen zacht aan en veegt hij met een tissue jouw tranen weg. Voor zo’n bijzonder moment betaal je ongeveer €60.

Founder Hiroki Terai begon een paar jaar geleden ook al gezamenlijke groepstherapie om eens lekker een potje te huilen en bracht afgelopen jaar ook het boek Handsome Men in Tears uit. Zie jij zulke diensten al werken in Nederland? En lijkt het jou wat een crying buddy te bestellen? Laat hier je reactie achter.

Wist je dat er in Japan ook speciale hotelkamers zijn om even te kunnen huilen? Hier lees je er meer over.

Reageer op artikel:
Ja, je kunt knappe mannen inhuren om samen mee te huilen
Sluiten