Charlene-Clair de Recht
Charlene-Clair de Recht Food 4 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Eindelijk nieuws waar we op zaten te wachten: koffie is dus tóch goed voor je

Handen omhoog als je ooit hebt gehoord dat koffie slecht voor je is. Vervelend, want een lekker bakkie pleur in de ochtend is heerlijk én af en toe broodnodig. Maar we hebben goed nieuws voor je, want een nieuw onderzoek toont aan dat een koffietje of vijf niet zo slecht is.

Koffie is goed voor je

Volgens een onderzoek van JAMA Internal Medicine, zouden koffiedrinkers langer leven dan mensen die geen koffie drinken. Het onderzoek heeft gedurende tien jaar gekeken naar meer dan een half miljoen mensen, dus de resultaten moeten wel kloppen.

Het blijkt dus zo te zijn dat de koffiedrinkers een lager risico op overlijden hebben, zelfs de mensen die elke dag acht of meer kopjes koffie dronken. De koffiedrinkers die meededen aan het onderzoek zouden 10 tot 15 procent minder kans hebben om vroegtijdig te sterven, dan de mensen die geen koffie dronken. Eh, pardon?

Verklaring alstublieft

Veel mensen zeggen dat koffie zorgt voor hoge bloeddruk. Toch zou het tegendeel waar zijn. De koffiedrinkers hadden namelijk geen hoger risico op sterven aan hartziektes en bloeddruk-gerelateerde ziektes, dan de andere groep deelnemers.

Desondanks zijn wetenschappers er nog steeds niet helemaal over uit waarom koffie je tijd op deze aardkloot kan verlengen. Maar er zijn wel meerdere verklaringen voor de gezondheidsvoordelen die een bakkie pleur met zich meebrengt.

De voordelen

Maar dat is nog niet alles. NBC News zegt dat er ook bewijs is dat koffie ontstekingen kan remmen die diabetes en hartziektes veroorzaken. Daarnaast zou het darmkanker en leverkanker helpen genezen en kan het je cellen beschermen. Wat ook belangrijk is om te onthouden, is dat koffie mensen simpelweg blij maakt. Blije emoties zijn goed voor onze gezondheid, dus dat kan ook meespelen.

Niet overdrijven

Oké, je zult nu wel net zo enthousiast zijn met dit nieuws, als dat wij zijn. Toch betekent dit niet dat je je volledige gezonde levensstijl kan vervangen door eindeloze emmers koffie achterover te gooien. Het bewijs dat koffie, iets waar we allemaal van genieten, niet slecht voor ons is, betekent natuurlijk niet dat het een remedie is voor alles. Uiteindelijk is alles waar ‘te’ voor staat, niet goed.

Bustle

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Eindelijk nieuws waar we op zaten te wachten: koffie is dus tóch goed voor je
Sluiten