Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty 24 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Kokosolie voor je huid: alle ins en outs (want is het wel zo goed voor je?)

Als beauty lover is het je vast niet onbekend dat je in je keukenkastje ook genoeg producten kunt vinden die je mee kunt nemen in je skincare-routine. Zo schijnt olijfolie perfect te zijn voor je haar en hoor je ook veel over kokosolie voor je huid.

Zo zou kokosolie zorgen voor een babyhuidje én hydratatie. Sounds good, maar klopt dat wel? Wij zetten alle ins en outs over kokosolie voor je huid op een rij.

Het effect van kokosolie op je huid

Kokosolie schijnt niet alleen handig te zijn voor in de keuken. Last van droog haar? Kokosolie is je redding. Een droge huid? Ook daar helpt kokosolie voor. Althans, dat wordt gezegd. Veel mensen denken daardoor dat kokosolie hydraterend werkt, maar is dat wel zo?

Het effect van kokosolie op je huid is dat het als het ware een beschermlaagje op je huid legt, waardoor het product wat je vervolgens op je huid smeert (een serum of moisturizer bijvoorbeeld) extra goed werkt. Wél goed om te weten dat kokosolie ook kan zorgen dat je poriën verstopt raken. Als je al snel last hebt van puistjes of een vettige huid hebt, is kokosolie dus geen goed idee.

Als make-upremover

Er wordt ook wel gezegd dat kokosolie hét ideale product is om te gebruiken als make-upremover. Het kán (technisch gezien), maar heel fijn is het niet. Het haalt ten eerste niet alle make-up van je ogen én het laat een laagje achter in je ogen.

Waar je het wél voor kunt gebruiken

Kokosolie voor je huid is dus niet het beste idee ever. Zo kun je het prima gebruiken als scheergel (je scheermes soepel over je huid laten glijden? check) en massage-olie. Da’s niet het enige, kokosolie werkt ook perfect als middeltje tegen voetschimmel: maak een mengseltje van kokosolie en oregano of tea tree-olie en het werkt als een tiet.

Last van roos of een jeukerige hoofdhuid? Dan is kokosolie ook dé oplossing. Even inmasseren op je hoofdhuid en de jeuk en schilfers verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Kokosolie voor je huid: alle ins en outs (want is het wel zo goed voor je?)
Sluiten