Alex Ebbers
Alex Ebbers Beauty 6 mei 2019

Dit is de reden dat je kokosolie aan je skincare routine moet toevoegen

Als skincare lover is de kans groot dat de kastjes in je badkamer uitpuilen van allerlei smeerseltjes die je huid gaan redden van de ondergang. En waar deze producten waarschijnlijk prima hun werk doen, raden we je aan ook eens een ander kastje open te trekken. De keukenkast. Kokosolie is namelijk ook een fijn product voor de huid.

Veel mensen zweren bij kokosolie; het zou hydrateren en zorgen voor een egaal babyhuidje. En dat voor een habbekrats. Daar tekenen we natuurlijk voor. Maar hoeveel is hiervan eigenlijk waar? Hieronder lees je alles wat je moet weten over het effect van kokosolie op de huid, voordat je al je dure skincare inwisselt voor het ~magische goedje~.

Het effect van kokosolie op de huid

Veel mensen denken dat kokosolie hydraterend werkt, maar helaas is dit niet per se waar. Wel legt het een beschermlaagje op de huid, waardoor het product dat je op je huid smeert (zoals serum of moisturizer), extra goed werkt. Hierom wordt aangeraden om een laagje kokosolie over je moisturizer te smeren, om deze te locken en de werkzame ingrediënten nog beter hun werk doen. Zo weet je zeker dat je alles uit je moisturizer haalt wat erin zit. Let wel op met een vette, acnegevoelige huid. Kokosolie kan de poriën namelijk verstoppen en dit wil je natuurlijk voorkomen als je snel last hebt van puistjes. Verder is kokosolie ook prima te gebruiken als een natuurlijke make-upremover.

Is kokosolie echt een wondermiddel?

Kokosolie is een fijn product om te gebruiken bovenop je favoriete huidverzorgingsroutine, maar kun je al je skincare weggooien en vervangen voor kokosolie? Helaas, nee. Blijf dus gewoon je oude, vertrouwde producten gebruiken en zie het liever als een extra stap om je huid extra goed te verzorgen. Zo haal je écht uit je skincare producten wat erin zit.

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Dit is de reden dat je kokosolie aan je skincare routine moet toevoegen
Sluiten