Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty 7 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Kokosolie voor je haar: is het wel zo goed voor je kapsel?

Of je het nou gebruikt voor je eten óf dat je het voor je huid of haren wil gebruiken: kokosolie schijnt goed te zijn voor heel veel dingen. Schijnt, want onlangs kwam naar buiten dat het helemaal niet zo goed is voor bepaalde huidtypes en kokosolie voor je haar blijkt het ook niet alleen maar voordelen te hebben.

Celebrities als Kourtney Kardashian zweren erbij en delen al jaren veel voordelen van deze olie. Sterker nog, veel beauty- en haarmerken werken ermee. Maar is het wel zo goed voor je? Wij zochten het voor je uit.

Kokosolie voor je haar: goed of juist niet?

Kokosolie kan een hele voedzame werking hebben, is verder heel hydraterend en werkt al een soort moisturizer. Als je last hebt van irritaties op je hoofdhuid is het ook heel fijn om kokosolie te gebruiken, want het heeft ook nog eens een antibacteriële werking.

Sounds good, niet? Kokosolie voor je haar is echter niet alleen maar geweldig. Het is heel belangrijk dat je het goed gebruikt, anders maak je je haar alleen maar droger en vetter. En dát willen we niet. Hoe je dat doet? Je leest het hier.

De juiste manier van kokosolie voor je haar

Veel mensen gebruiken haaroliën onder de douche. Maar olie en water mengen in feite niet. Sterker nog, olie stoot het water af. Kokosolie voor je haar is misschien handig voor een quick-fix, maar het helpt je haar niet verbeteren voor de lange termijn.

Gebruik dan liever regelmatig hydraterende haarmaskers, om je droge, beschadigde haar een boost te geven. Deze haarmaskers zijn onze favorieten.

1. Haarmasker van Olaplex – €28,19
2. Intense Hydrating Mask van Moroccanoil – €39,50
3. Aftersun haarmasker van Collistar – €19,-
4. Aveda Damage Remedy – €42,-
5. Arganicare Retexturizing haarmasker – €16,83

Kokosolie als haarmasker

Je kunt kokosolie voor je haar ook gebruiken als een soort haarmasker. Eén of twee keer per maand kokosolie aanbrengen is vaak genoeg. En dan is het ook niet de bedoeling dat je kokosolie zo in je haar smeert.

Maak het liever eerst even warm door het zo’n dertig seconden in de magnetron te doen. Masseer vervolgens de olie over je hoofdhuid, waarna je vervolgens verdergaat in de punten.

Als je ‘normaal’ haar hebt kun je het masker ongeveer vijftien minuten laten zitten waarna je het uitspoelt met een minde shampoo. Als je heel droog har hebt, kun je het prima een nachtje laten zitten.

Glamour UK

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Kokosolie voor je haar: is het wel zo goed voor je kapsel?
Sluiten