Believe us – wat er ook aan de hand is, het komt altijd goed

Soms zitten we in een situatie waarin we denken dat onze wereld vergaat. Of het nu is omdat je een week je plant geen water hebt gegeven of omdat je kat dood is, we kunnen ons behoorlijk vervelend voelen. Maar gelukkig is iedere situatie te relativeren en wat er ook aan de hand is, het komt altijd goed. Echt waar.

Wij vertellen je hoe je deze gedachte vast kan houden en hoe je positieve vooruitgang boekt. Want uiteindelijk valt het allemaal reuze mee.

Het komt altijd goed

Wanneer er iets vervelends is gebeurd, is het moeilijk om tegen jezelf te zeggen dat het wel goed komt. Want nee, op dit moment voelt dat totaal niet zo. Dat snappen wij natuurlijk helemaal, maar in (bijna) iedere situatie kan je tegen jezelf zeggen dat het wel goed komt.

Soms is het moeilijk om het licht aan het einde van de tunnel te zien als er iets vervelends is gebeurd. Toch is dat licht er altijd en komt het altijd goed. Bij de ene situatie is het misschien wat moeilijker om dit door te zetten dan bij de andere. Maar believe us, you’re gonna be fine.

1. Ga niet helemaal op in je problemen

Wanneer er iets gebeurd is wat heel erg zwaar valt bij jou is dat vervelend. Toch is het belangrijk dat je niet volledig bij de pakken neer gaat zitten. Stel nou dat je drie toetsen achter elkaar niet hebt gehaald, is dit even héél vervelend, maar zeker niet het einde van de wereld. Probeer niet drie weken onder de radar te leven en elke avond een potje te janken op de bank met een zak chips.

Het is prima om er eventjes verdrietig over te zijn, maar houd in gedachten dat je het je de volgende keer wél gaat lukken. Als je je bedenkt dat het de volgende keer wél goed gaat, gaat het je zeker lukken, dus houd de moed erin. Daarnaast vind niemand het leuk om met iemand om te gaan die volledig geïsoleerd is z’n eigen problemen. Kop op en doe bijvoorbeeld leuke dingen met je vrienden om afleiding te zoeken.

2. Relativeer je problemen

Er kan natuurlijk iets vreselijks gebeurd zijn waardoor je het allemaal echt even niet meer ziet zitten. In dit geval is tijd de beste remedie. Maar bedenk je altijd hoe erg jouw probleem precies is en relativeer dit probleem. Is je nagel afgebroken en denk je dat het nu nooit meer goed komt met je hand? Bedenk je dan eens dat sommige mensen niet eens een hand hebben. Yup, klinkt heftig, maar dit is wel de werkelijkheid.

Ga dus eerst na hoe erg je problemen eigenlijk zijn, want je komt er al snel achter dat je gewoon kan zeggen dat het wel goed komt. Je mag jezelf natuurlijk best eventjes zielig vinden en troost zoeken, maar zet dit niet te lang door.

3. Kijk vanuit een ander perspectief

Stel dat één van je vrienden naar je toe komt en zich veel zorgen maakt over een sollicitatiegesprek. Waarschijnlijk zeg jij dan dat het wel goed komt, toch? Ditzelfde geldt net zo goed voor jou, want als jij een spannend gesprek hebt vertellen anderen jou ook dat het wel goed komt.

Dit kan je dus ook tegen jezelf zeggen volgende keer als je ergens mee zit en denkt dat het niet goed gaat komen. Ga voor de spiegel staan, trek je leukste outfit aan en zeg tegen jezelf dat je het kan. Dit klinkt nu misschien een beetje suf, maar het helpt je echt. Ook al lijkt dit in sommige vallen niet, everything is gonna be alright.

Reageer op artikel:
Believe us – wat er ook aan de hand is, het komt altijd goed
Sluiten