Haal Koningsdag in huis – met deze online activiteiten maak je er een feestje van

Koningsdag gaat er dit jaar anders uitzien dan we gewend zijn door de coronacrisis. Dat betekent alleen niet dat je je hoeft te vervelen. Er zijn namelijk genoeg online feestjes en andere activiteiten die ervoor zorgen dat ook deze Koningsdag onvergetelijk wordt.

Wij zetten de leukste online feestjes en evenementen voor je op een rij.

Koningsdag 2020

Het leek er al aan te komen, Koningsdag is dit jaar anders dan anders. Koningsdag heet dit jaar Woningsdag. Het is de bedoeling dat op deze dag gezamenlijk het Wilhelmus wordt gezongen vanuit deuropeningen en balkons, er zal een digitale kleedjesmarkt zijn en om 16:00 is er een nationale toost. Maar dat is niet alles. Verschillende initiatieven zijn met evenementen en feestjes gekomen om deze dag te vieren.

1. #Oranjetompoucechallenge

Dit initiatief is eigenlijk bedoeld voor kinderen, maar wie wordt er nou niet vrolijk van een zelfgemaakte tompouce? Precies. Kookstudio Boerin en de Kok dachten dat het leuk zou zijn als veel mensen (of nou ja, eigenlijk kinderen) in heel Nederland aan de bak gaan om oranjetompoucen te maken op Koningsdag.

Daarom organiseren de eigenaren de #oranjetompoucechallenge. Ze geven een gratis online kookles. Om 10:30 gaat het plaatsvinden.

2. Kingsday VR Festival

Bij Koningsdag is het gebruikelijk om met zijn allen op pad te gaan en de stad onveilig te maken. Dat is dit jaar niet mogelijk. Of toch wel. Er vindt dit jaar namelijk – voor het eerst – een groot VR-festival plaats. Van 20:00 tot 23:00 vindt het Kingsday VR Festival plaats op de Dam. Een ticket kost €7,50 en de hele opbrengst gaat naar de Voedselbank.

Optredens zijn onmisbaar op een festival. Kwambo, Vangrail, dj Jochem Hamerling en een mysteryguest staan op het programma. Je kunt zelfs biertjes bestellen aan de bar én de koning een hand geven. Dit festival kun je natuurlijk het beste beleven met een VR-bril. Mocht je dat niet hebben, is het ook mogelijk om het via een livestream te volgen.

3. Online kroegentocht

Woon je in Leiden, Delft of Utrecht? Dan kun je een Prins Pils Pakket aanschaffen. Hét alternatief om Koningsdag alsnog met de rest van de stad te vieren, maar dan vanaf de bank. Het pakket zit vol lokale biertjes én virtuele events (opdrachten vanaf de bank, speciale online Zoom-feestjes, noem maar op). Nog leuker: alle winst van het Prins Pils Pakket wordt gedoneerd aan de deelnemende kroegen. Hier vind je meer informatie.

4. Supersized Kingsday

Supersized Kingsday is het grootste festival op Koningsdag. Dit jaar vindt het ook plaats, maar dan online. Het event – dat voor maar liefst negen uur lang plezier zorgt – is gratis en bevat optredens van onder andere DJ’s B-Front, E-Force, Panic, The Pitcher, Spitnoise en Zany.

5. Koningsdag Thuis

De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen, SparkOptimus, Incentro en Google hebben zijn een initiatief begonnen: Koningsdag Thuis. Een online platform waarop Koningsdagactiveiten staan die vanuit huis worden gefilmd.

6. Balkoningsdag

De verjaardag van de Koning hoor je met vrienden te vieren. Toch zal dat dit jaar iets lastiger worden. Althans, Tom Bremerkamp en Koen Gerretsen van reclamebureau 180 Kingsday bedachten een manier hoe je een echt feestje kunt vieren. Weliswaar vanaf je versierd balkon, maar toch. Om 12:00 begint een livestream met optredens van verschillende dj’s en artiesten. Om 13:00 is er een gezamenlijke proost. Meer informatie over dit event vind je hier.

En psst, een kater hoort toch ook wel bij Koningsdag, vind je niet? Met deze heerlijke gerechten eet je de kater zo weg.

Reageer op artikel:
Haal Koningsdag in huis – met deze online activiteiten maak je er een feestje van
Sluiten