Aartie Narain
Aartie Narain Beauty 20 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

Zó blijft je huid van top tot teen gehydrateerd tijdens de koude maanden

De herfst is nog maar net begonnen, maar we zijn ons nu al aan het voorbereiden voor de winter. Tijdens de koudere maanden heeft je huid best wat te verduren en je gezicht en lichaam worden steeds droger. Daarom is het belangrijk om gehydrateerd te blijven.

Wij delen vijf gouden tips om de koude maanden te overleven.

Gehydrateerd blijven tijdens de koude maanden

Zoals we onze garderobe herfst- en winterproof maken, moeten we hetzelfde doen met onze skincare-routine. De koude seizoenen hebben namelijk een grote impact op je huid en daarom is het belangrijk om je routine aan te passen. Dankzij deze eenvoudige tips blijf jij van top tot teen gehydrateerd tijdens de koude maanden.

1. Dieet met veel water

Hoewel we weten dat voldoende water drinken erg belangrijk is voor je lichaam, is dat toch niet goed genoeg. Fruit en groenten met een hoog watergehalte doet namelijk ook veel voor je body. Denk hierbij aan sla, komkommer, selderij, tomaten, bloemkool en aardbeien.

En dat is niet het enige, zelfs in producten zoals havermout, soepen en yoghurt bevatten ook grote hoeveelheden water. Deze producten zijn erg belangrijk voor je lichaam om gehydrateerd te blijven. Zo blijft je lichaam toch nog gehydrateerd.

2. Minder warm douchen

We snappen dat je in de koude maanden sneller neigt naar een warme douche, maar dat werkt juist slecht voor je lichaam. Dermatologen raden aan om warm of koud water te gebruiken tijdens het douchen, vooral als je gevoelig bent voor irritaties en een droge huid.

Kan je echt niet zonder een warme douche? Probeer dan iets korter te douchen en je lichaam daarna met een vochtinbrengende crème of olie in te smeren.

3. Vergeet je handen en voeten niet

Het pedicureseizoen is er en dat betekent dat we extra aandacht aan onze handen en voeten moeten besteden. Geef jezelf een pedicure in de herfst -en winterthema en denk hierbij aan een exfoliërend masker. Smeer je voeten en handen ook in met een dikke vochtinbrengende crème en probeer het liefst er een nachtje mee te slapen. Zo kan je huid de hele nacht goed hydrateren.

4. Gebruik hydraterende producten

Tijdens de koude maanden is het erg belangrijk om producten te gebruiken dat bijdraagt aan de vochtgehalte van je huid, vooral als je een droge huid hebt. Producten die hyaluronzuur, oliën en vitamine E en C bevatten zijn daarom perfect. Het zal je huid soepel en zacht houden tijdens de koude wintermaanden en gehydrateerd. Dat willen we.

5. Vergeet je hoofdhuid niet

Als je gezicht uitgedroogd is, bestaat er een grote kans dat je hoofdhuid hier ook last van heeft. Als je last hebt van droog of vet haar, komt het waarschijnlijk door de ophoping van producten (hallo droogshampoo). Om je hoofdhuid weer gezond te krijgen is het belangrijk om een routine te creëren.

Gebruik een hydraterende shampoo en breng vervolgens een diepe conditioner aan die je vanaf je hoofdhuid tot je haarpunten kan gebruiken. Voor een optimale verzorging van je hoofdhuid kun je ook zelfs een speciale scrub gebruiken.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zó blijft je huid van top tot teen gehydrateerd tijdens de koude maanden
Sluiten