Sanne von Meijenfeldt
Sanne von Meijenfeldt Art 15 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

In het koudste dorp ter wereld kan het -67°C worden – zo ziet dat eruit

Als het hier in Nederland -10°C wordt, zetten wij vaak al geen voet meer buiten de deur. Stel je nu eens voor dat je in een dorp woont waar het makkelijk -67°C kan worden.

Dit koudste dorp ter wereld, genaamd Oymyakon, ligt in Rusland en heeft aan het begin van de 20ste eeuw een record van -67.7°C bereikt. De gemiddelde temperatuur in januari is zo’n -50°C. De Nieuw-Zeelandse fotograaf Amos Chapple besloot om het kleine dorpje, met ongeveer 500 bewoners, eens te gaan bezoeken en de alledaagse realiteit te fotograferen.

Het is een dorpje waarin vrijwel enkel rendieren- en paardenvlees wordt gegeten, omdat groenten en fruit er niet groeien, en een dorpje waar de toiletten vrijwel allemaal buiten zijn gebouwd omdat het bijna onmogelijk is om binnen sanitair te bouwen. Ook moeten auto’s buiten constant de motor aan laten staan, tenzij ze in een verwarmde garage kunnen parkeren. Het graven van een graf voor een overledene duurt met gemak drie dagen, omdat de grond verwarmd moet worden met hete kolen. Een notitie maken is ook niet zo makkelijk omdat de inkt bevriest en telefoons zijn niet bestand tegen de temperaturen.

Voor de fotograaf was het ook aardig moeilijk om foto’s te maken, aangezien zijn zoom-ring continu bevroor.

[full_width]
[/full_width][full_width][/full_width][full_width][/full_width][full_width][/full_width][full_width][/full_width][full_width][/full_width][full_width][/full_width][full_width][/full_width][full_width][/full_width][full_width][/full_width][full_width][/full_width][full_width][/full_width][full_width][/full_width][full_width][/full_width][full_width][/full_width][full_width][/full_width][full_width][/full_width][full_width][/full_width]
Ben jij zo iemand die het altijd koud heeft? Dan zit de kans er dik in dat dat hierdoor komt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
In het koudste dorp ter wereld kan het -67°C worden – zo ziet dat eruit
Sluiten