Gina Koninkx
Gina Koninkx Fashion 9 okt 2018

Zo maak je van die vervelende kriebeltrui weer een zachte trui

Met de winter voor de deur (maar echt, want ‘s ochtends is het ijskoud en lijkt het alsof we de herfst compleet hebben geskipt) draag je weer lekker veel warme truien. Alleen die irritante prikkeltruien laat je achterin de kast liggen, zonde. Gelukkig hebben wij dé tips.

Kriebeltruien

Misschien stond je vanochtend al op het punt om die irritante kriebeltrui in de prullenbak te mikken, maar wacht daar even mee. NSMBL is er voor je. Deze vijf tips gaan je helpen om van je kriebeltrui weer een super zachte sweater te maken waar je in wil wonen. Het beste? Ze zijn makkelijker uit te voeren dan je misschien denkt.

1. Leg je trui in de diepvries

Een heel eenvoudig trucje is om je trui een nachtje in de diepvries te leggen – natuurlijk wel in een plastic zak anders groeit er ijs op en dat wil je niet. Je kunt de trui van tevoren nat maken met wat water (hoeft niet) en hem daarna in de zak stoppen. Het is wel belangrijk dat je de trui de dag erna voldoende tijd geeft om te ontdooien anders doet het meer kwaad dan goed.

2. In een sopje met wasverzachter

Wat je ook kunt doen, is de trui even kort in een sopje met water en wasverzachter leggen en hem daarna in de vriezer leggen. De wasverzachter zorgt ervoor dat je trui extra zacht wordt én niet meer kriebelt.

3. Pluisjes veroorzaken een kriebeltrui

Pak het probleem aan bij de oorzaak. Pluisjes zorgen ervoor dat je trui gaat kriebelen dus om te voorkomen dat je een kriebeltrui krijgt haal je de pluisjes er tijdig vanaf. Gebruik daarvoor een vlijmscherp scheermesje en scheer voorzichtig over de pluisjes heen. Ta-daa, weer helemaal als nieuw.

4. Altijd aan de lucht laten drogen

Neen, stop never nooit je trui in de droger. Dat is echt heel slecht voor je trui en je loopt ook nog eens het risico dat hij krimpt en nog harder wordt. Het is veel beter om je trui aan de lucht te laten drogen. Dan maar een dagje langer zonder je lievelingstrui.

5. Wassen met azijn

Draai een koud handwasje in je wasmachine (speciaal programma) en doe er een scheutje azijn bij. Je trui voelt weer super zacht na één wasbeurtje. Na het wassen hoef je je trui niet om te spoelen, laat hem maar lekker aan de lucht drogen.

En omdat we het niet konden laten:

Kinderen voor Kinderen 5 – Kriebeltrui

Het Kinderen voor Kinderen koor zingt ‘Kriebeltrui’. Muziek: Marjan Berk/Ruud Bos Solisten: George Adriaan, Krista Kruft & Arjan Visser www.kinderenvoorkinderen.nl

Dit vind je ook leuk om te lezen.

De leukste truien voor de herfst die jou 100% warm houden

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zo maak je van die vervelende kriebeltrui weer een zachte trui
Sluiten