Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Beauty 29 dec 2019

Kurkuma is hét nieuwste beauty ingrediënt en dit is wat het voor je huid doet

Als we het hebben over beauty kunnen we de trends bijna niet bijhouden. En ookal is het jaar bijna voorbij, het is nooit te laat voor een nieuwe toevoeging aan je skincare routine. Kurkuma is het nieuwste, natuurlijke ingrediënt voor je huid en wij leggen je precies uit waarom.

We zijn al langere tijd in de ban van natuurlijke ingrediënten voor onze huid: kokosolie, aloë vera, amandelolie, honing en nu dus kurkuma.

Wat is kurkuma?

Kurkuma is van origine een plant die tot dezelfde familie als de gember behoort. Net als gember is het een specerij dat veel wordt gebruikt in de keuken, oorspronkelijk in India en Zuid-China. Meestal wordt kurkuma gebruikt in poedervorm als toevoeging aan Oosterse gerechten maar de specerij wordt ook steeds populairder in Nederland.

Naast een lekkere spice voor je eten is kurkuma ook een goed ingrediënt tegen ontstekingen. Zo wordt het al jarenlang gebruikt als natuurlijk medicijn en als toevoeging in ayurvedische voedingssupplementen. Met zoveel voordelen kan het alleen maar beter worden, tijd om te kijken wat dit specerij voor je huid doet.

Wat zijn de voordelen voor je huid?

Kurkuma geeft niet alleen een heerlijke twist aan je latte ‘s ochtends maar blijkt een geweldig ingrediënt voor je huid. De specerij wordt namelijk gezien als een zeer krachtig ingrediënt tegen ontsteking en heeft een kalmerende werking. Met als gevolg dat het kan helpen bij een scala aan huidproblemen: van roodheid en irritatie tot littekens en andere huidproblemen. Tell me more.

Naast de kalmerende werking is kurkuma ook een belangrijk antioxidant voor je huid. Het geeft je huid een prachtige glow en zorgt ervoor dat je er stralend uitziet. Wat willen we nog meer?

Hoe gebruik je kurkuma op je huid?

Door de groeiende populariteit zijn er verschillende manieren om kurkuma toe te voegen aan je skincare routine. Van cleaners tot toners en van crèmes tot maskers, kurkuma is te vinden in de nieuwste beauty producten. Om te kijken of kurkuma voor jouw huid werkt, is het verstandig om te beginnen met een masker zodat je direct een resultaat ziet. Laat die stralende huid maar komen.

Natuurlijk is het goed om eerst te beginnen met een kleine toevoeging van kurkuma in jouw routine om te kijken hoe je huid erop reageert. En kijk zeker altijd naar de instructies op je producten, want te veel kurkuma geeft een geel/oranje gloed en daar zitten we al helemaal niet op te wachten. Het enige wat je nu nog moet doen is rennen naar de winkel voor een potje kurkuma-crème.

Glamour

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Kurkuma is hét nieuwste beauty ingrediënt en dit is wat het voor je huid doet
Sluiten