Alex Ebbers
Alex Ebbers Beauty 15 mei 2019

Kylie’s walnoot-gezichtsscrub is een dikke vette no-no en dit is waarom

Zoals je inmiddels misschien al weet, lanceert Kylie Jenner deze maand haar eigen skincare-lijn. Haar eerste collectie bestaat uit een aantal basic producten, waaronder een cleanser, scrub, serum, oogcrème en moisturizer. Met de scrub heeft Kylie zich echter de woede van een hoop skincare-liefhebbers op de hals gehaald die zich – hoe kan het ook anders – op Twitter verzamelen om te spuien over het product.

Kylie Skin

Sinds Kylie Jenner afgelopen weekend haar eerste skincare-lijn met de enorm originele naam Kylie Skin bekendmaakte, wordt er heel wat over gesproken. Veel van haar volgers kunnen niet wachten totdat ze de producten kunnen gebruiken, maar er zijn ook critici die de scrub uit de collectie het liefst ritueel zouden verbranden. Waarom? Het product bevat walnoot.

Kylie Skin on Twitter

walnut face scrub. my secret to a fresh face. xo, Kylie https://t.co/zRPwqKv0HA


Volgens Kylie Jenner is de walnoot scrub prima driemaal per week te gebruiken omdat het een milde scrub zou zijn, maar als je ‘t aan Twitter vraagt is hier niets van waar.

Sweet Potato ? on Twitter

Crushed up walnut in your face scrub is not good!!! The walnut pieces will actually create tiny little cuts on the surface of your skin. https://t.co/xu2dzxdQGT

kat on Twitter

Y’all are gonna buy kylies walnut face scrub that’s gonna tear your skin and make if look older than it should https://t.co/XAW47NTFOv

Heeft Twitter of Kylie gelijk?

Twitter heeft gelijk. Het wordt door dermatologen afgeraden een scrub te gebruiken voor het gezicht omdat de deeltjes in de scrub niet alleen dode huidcellen verwijderen, maar ook de gezonde huid beschadigen. De walnootdeeltjes in Kylies scrub zorgen voor kleine beschadigingen in de huid, waardoor de huidbarrière wordt aangetast.

Alice Tew (@BuckinghamAlice) | Twitter

The latest Tweets from Alice Tew (@BuckinghamAlice). Commit to hearing from me weekly at https://t.co/HxhNudUGUR Talk to me about writing stuff for you at [email protected] Birmingham, England

Alternatieven op gezichtsscrub

Nu is de scrub van Kylie Skin natuurlijk niet de enige scrub die je lekker in het schap kunt laten staan. In principe zijn alle gezichtsscrubs schadelijk voor de huid. Wat je dan beter kunt gebruiken om je huid te ontdoen van dode huidcellen? Een milde exfoliant die je ‘s avonds gebruikt voor het slapen. Meer weten over het exfoliëren (ontdoen van dode huidcellen) van je huid zonder ‘m te beschadigen? Lees dan dit artikel.

Ben je toch Team Kylie en vastberaden al haar huidverzorgingsproducten te gebruiken – ten koste van je eigen huid, maar hé you do you -, Kylie Skin is vanaf 22 mei hier te koop.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kylie’s walnoot-gezichtsscrub is een dikke vette no-no en dit is waarom
Sluiten