Lobke Killaars
Lobke Killaars Entertainment 16 sep 2018

Dit wil je weten over het nieuwe seizoen van La Casa de Papel

Dromen vielen in duigen toen we hoorden dat seizoen 3 van La Casa de Papel niet eind deze maand op Netflix verschijnt. Dit was eigenlijk nooit het plan, turns out. Posters die verspreid werden met de releasedatum van seizoen 3 waren nep, maar zagen er zo professioneel uit dat sites de informatie klakkeloos overnamen. Niet gek, wel jammer. Want nu moeten we met z’n allen dus nog even geduld hebben. Dit is wat we al weten over het nieuwe seizoen.

La Casa de Papel seizoen 3 op Netflix

De Spaanse hitserie La Casa de Papel is de meest bekeken serie op Netflix die niet Engels gesproken is. Het is een succes in veel landen en ook Nederland is hooked. We wachten met smacht tot Netflix seizoen 3 op de site gooit. We willen het. NU. In de tussentijd kan jij je alvast inlezen over het nieuwe seizoen. Alsjeblieft, graag gedaan.

De releasedatum

Die releasedatum is dus nog steeds niet bekend. Netflix-Nederland geeft aan dat seizoen 3 in ieder geval niet voor het einde van het eerste kwartaal van 2019 verwacht wordt. Ze schatten eind 2018/begin 2019 meer informatie te kunnen geven. Neem dus even een grote hap lucht, want een lange adem heb je wel nodig.

Geen deel 3?

Als het einde van seizoen 2 voelde als het definitieve einde, dan ligt het niet aan jou. Een derde seizoen stond namelijk niet op de planning. Wie we dan mogen bedanken voor een vervolg? Jawel hoor, Netflix. De streamingsdienst vroeg er namelijk om en na lang twijfelen is de knoop doorgehakt.

De makers zaten in een tweestrijd. Ze wilden graag een vervolg, maar dan moest het geen slap aftreksel worden. Met de eerste twee seizoenen trokken ze enorm veel kijkers en deze wil je natuurlijk niet teleurstellen. Na twee maanden wachten kwamen ze met goed nieuws: ze zeiden ja tegen de uitdaging.

Reacties op derde seizoen

De cast was razend enthousiast over een nieuw seizoen. El Professor gaf aan dat het einde van de serie voor veel verdriet zorgde. Toen hij werd gebeld met het nieuws dat er een seizoen 3 kwam waren hij en de rest van de cast dan ook door het dolle heen.

Hij zei: “I got a call saying it was happening and I was like ‘No, no’ and just started crying.”

De karakters

YES! Dit wilde je natuurlijk weten. Goed nieuws: alle karakters keren terug.

Het verhaal

Oké, maar wat gebeurt er dan in het nieuwe seizoen? Er vindt in ieder geval opnieuw een kraak plaats. Waarom? Dat weten we nog niet. Er moest een enorm sterke, emotionele reden gezocht worden voor een nieuwe kraak, want eigenlijk was er aan het einde van seizoen 2 natuurlijk geen reden om dit te doen.

Wat we ook weten is dat de makers gaan spelen met tijd. Flashbacks vinden plaats, wat waarschijnlijk betekent dat ook Berlin terug te zien is in de serie… Hebben we je al een beetje lekker gemaakt?

Hoe de cast van La Casa de Papel er in real life uitziet

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Dit wil je weten over het nieuwe seizoen van La Casa de Papel
Sluiten