Lady Gaga vraagt aandacht voor het belang van mentale gezondheid (en deelt haar eigen problemen)

Selena Gomez, Billie Eilish, Justin Bieber: allemaal celebrities die heel open hebben gesproken over hun eigen mentale issues om aandacht te vragen voor het belang van mentale gezondheid. In een interview met het radiostation van Apple Music’s Beats, vertelt Lady Gaga over haar eigen moeilijkheden.

Zo zou ze vanwege haar angsten en trauma’s ooit op de eerste hulp zijn beland met een psychose.

Lady Gaga open over mentale gezondheid

Het is een heftig verhaal wat de 34-jarige Stefani Germanotta (hoe Lady Gaga eigenlijk heet) vertelt. Zo werd ze als tiener verkracht, wat littekens op haar ziel heeft achtergelaten. “Ik ben mijn brein niet altijd de baas, wat voor problemen zorgt. Om dat te verhelpen neem ik bepaalde medicatie. Het is ontzettend moeilijk als ik voel dat zo’n bui opkomt, dan verlies ik mezelf gewoon.”

Hulp

Lady Gaga belandde vanwege haar angsten en trauma’s ooit met een psychose op de eerste hulp. „Dat was afschuwelijk. Ik snapte niet wat er met me aan de hand was. Mijn lichaam voelde levenloos, terwijl ik maar bleef schreeuwen. De artsen hebben me toen medicatie gegeven om weer rustig te worden en mijn lijf te kalmeren.

Dagelijkse medicatie in combinatie met therapie bleek uiteindelijk de juiste combinatie om Gaga weer controle over haar eigen lijf te geven. “Er is niks mis met het nemen van medicijnen, hoewel veel mensen er een stigma op plakken alsof je gek bent. Ik wil dat stigma uit de wereld hebben, omdat het patiënten juist helpt in hun herstel.”

Met Oprah in gesprek

Het is niet de eerste keer dat Lady Gaga open praat over haar mentale gezondheid. In een interview met Oprah vertelde ze eerder al over een ‘psychotic break‘. De psychose wat ervoor zorgde dat ze werd opgenomen in het ziekenhuis. In haar documentaire, Gaga: Five Foot Two, was haar struggle ook al te zien.

Dit artikel verscheen eerder op Metronieuws.

Reageer op artikel:
Lady Gaga vraagt aandacht voor het belang van mentale gezondheid (en deelt haar eigen problemen)
Sluiten