Lady Gaga is helemaal klaar met R. Kelly en treft maatregelen

Lady Gaga is erg geschrokken van de verhalen rond R. Kelly. Op Twitter luchtte ze haar hart en besloot ze om actie te ondernemen.

Lady Gaga staat bekend om haar catchy liedjes die we maar al te graag meezingen. Vaak neemt ze nummers op met andere bekende sterren en die scoren altijd wel goed. Een aantal jaar geleden nam ze ook een nummer op met R. Kelly, waar ze nu gruwelijk veel spijt van heeft. Ze laat het er niet bij zitten en neemt dan ook maatregelen.

Hoe zit het nou met R.Kelly

Eerst doen we even een stapje terug. Mocht je het gemist hebben: het gaat niet helemaal lekker met R. Kelly en dat is nog zacht gezegd. Op het moment is er een strafrechtelijk onderzoek aan de gang naar vermeend misbruik door de zanger. De aanleiding zijn onthullingen die in een documentaire zijn gedaan, waarin slachtoffers van de artiest hun emotionele verhaal deelden. Veel celebs willen hierdoor niks meer met R. Kelly te maken hebben. Zo ook Lady Gaga.

Heftig nummer

Een paar jaar geleden leek er nog niks aan de hand en dook de zangeres met R. Kelly de studio in. Het resultaat was het nummer Do What U Want (With My Body) en het was een goede hit in die tijd. Het liedje bevat nogal een heftige titel en tekst als je nu naar de situatie kijkt. Volgens haar is de tekst vooral geschreven uit woede, nadat ze zelf slachtoffer was geworden van seksueel misbruik “My intention was to create something extremely defiant and provocative because I was angry and still hadn’t processed the trauma that had occurred in my own life,” schrijft de zangeres in een emotioneel bericht op Twitter.

Een hart onder de riem

Nu is Lady Gaga van gedachten veranderd en staat ze niet meer achter het liedje en de samenwerking. Op Twitter laat ze weten dat ze de vrouwen en hun verhalen gelooft: “I stand behind these women 1000%, believe them, know they are suffering and in pain, and feel strongly that their voices should be heard and taken seriously.” De zangeres weet als geen ander hoe zo’n situatie is en raadt de vrouwen aan om hulp te zoeken om dit trauma te verwerken. Uit begrip voor de slachtoffers en uit eigen principe heeft Lady Gaga besloten om het nummer van iTunes en andere streamingdiensten te verwijderen.

Lady Gaga on Twitter

I stand by anyone who has ever been the victim of sexual assault:

Een goede zet volgens ons. De zangeres heeft nog genoeg andere nummers die we mee kunnen zingen en wel op repeat willen zetten. We zijn blij dat Gaga opkomt voor vrouwen die een vreselijke situatie als deze hebben meegemaakt.

Holy moly – zoveel heeft de verlovingsring van Lady Gaga gekost

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


 

Pitchfork

Reageer op artikel:
Lady Gaga is helemaal klaar met R. Kelly en treft maatregelen
Sluiten