Zo bepaal je of het tijd is om je lange afstandsrelatie te beëindigen

Tijdens je solo reis in Australië de Canadees van je dromen ontmoet? Het is niet altijd mogelijk om meteen te gaan samenwonen met de liefde van je leven als jullie heel ergens anders wonen. Een lange afstandsrelatie hebben is absoluut niet altijd even makkelijk. Hoewel het voor sommige mensen wel werkt, kan dat voor jou anders voelen.

Heb je het idee dat het niet meer werkt tussen jullie twee? Als je deze zes signalen herkent wordt het misschien toch tijd om jullie lange afstandsrelatie te beëindigen.

1. Jullie communicatie verloopt niet (meer) goed

Als iets belangrijk is binnen een lange afstandsrelatie is dat wel communiceren. Juist omdat jullie elkaar niet vaak face-to-face zien, communiceren jullie op andere manieren. Jullie bellen, appen en FaceTimen wat af maar als je merkt dat dit stroef verloopt is dat een signaal dat het niet werkt. De enige manier waarop jullie namelijk communiceren is online.

Als je het gevoel hebt dat dit niet goed verloopt tussen jullie is het verstandig daarover te praten. Werkt dat nog steeds niet? Dan is het misschien toch beter om een punt achter jullie lange afstandsrelatie te zetten als je hier veel last van hebt.

2. Je hebt het gevoel dat alles van jouw kant komt

Omdat jullie voornamelijk online communiceren, is het belangrijk dat je allebei het gevoel hebt dat je partner aan je denkt. Ben jij áltijd degene die FaceTimed of appt? Dan wordt het misschien eens tijd om na te denken of dit wel gaat werken. De liefde moet van twee kanten komen en het is belangrijk dat je dat ook echt zo voelt.

3. Je vertrouwt je partner niet (meer)

Net als communiceren is vertrouwen belangrijk als je een lange afstandsrelatie hebt met je lief. Je wilt er wel zeker van zijn dat als jij je partner weken of misschien zelfs maanden niet ziet dat je erop kunt vertrouwen dat er geen andere mensen in het spel zijn. Andersom geldt dat ook zo en wil jouw partner er ook zeker van zijn dat jij niet stiekem een slippertje maakt als je alleen bent.

Als je op het punt komt dat je je partner echt niet vertrouwt is de kans best groot dat jullie relatie scheuren gaat vertonen. Praat er eerst over met je partner om te kijken hoe jullie ervoor kunnen zorgen dat dat vertrouwen goed blijft. Anders wordt het misschien toch tijd om er een punt achter te zetten.

4. De vrienden van jouw partner kennen jou niet

Oei, een hele vervelende. Je wilt dat jouw partner hoteldebotel van je is. Zó hoteldebotel dat hij of zij dat het liefst van de daken afschreeuwt. Als jullie echt een relatie hebben is het logisch dat mensen daarvan weten. Weet de vriendengroep van jouw partner niks van jouw bestaan af? Dan is dat wat ons betreft een signaal om het af te kappen.

5. Jullie zien elkaar bijna nooit

Lange afstandsrelaties kun je op twee manieren interpreteren. Van Groningen naar Maastricht is lang, maar ook weer niet zo lang dat je elkaar amper kunt zien. Van Nederland naar Australië is natuurlijk een heel ander verhaal. Hoe dan ook wil je wel het gevoel hebben dat jouw partner er alles – maar dan ook echt álles – aan doet om jou te zien. Als dat niet het geval is, en dan hebben we het vooral over lange afstandsrelaties waarbij de afstand redelijk goed te overbruggen is, moet je jezelf toch nog maar even achter je oren krabben.

Een lover in Berlijn is ver maar zeker niet onmogelijk om te bezoeken. Natuurlijk begrijpen we dat je niet maandelijks op en neer vliegt naar Australië maar als het helemaal vastloopt is het goed om na te gaan of je dit wel wilt op deze manier.

7. Jullie denken niet hetzelfde over de toekomst

Zet jij al je spaargeld opzij om een ticket naar je lief te kopen en nooit meer terug te komen? Begrijpelijk. Als jullie liefde is voorbestemd is het logisch dat jullie uit eindelijk deze stap zetten. Jullie gaan samenwonen en daar komt dus ook bij dat of jij of je partner gaat verhuizen. En ver ook.

Als jij er alles aan doet om dit voor elkaar te krijgen maar je partner hierin de boot blijft afhouden is het misschien maar beter om deze relatie te beëindigen. Hoe moeilijk dat soms ook is. De pijn wordt alleen maar erger als je straks met je inboedel in Parijs staat en jouw partner er nooit echt achter stond.

Lees ook: Hoe weet je of een open relatie iets voor jou is? Deze 5 tekenen geven misschien het antwoord

Reageer op artikel:
Zo bepaal je of het tijd is om je lange afstandsrelatie te beëindigen
Sluiten