Carolina van Vugt
Carolina van Vugt Food 31 jan 2017

Last van een dip? Deze 3 etenswaren zijn goed voor je humeur

Of je nou last hebt van een winterdip of door iets anders even niet lekker in je vel zit; we begrijpen dat dit vervelend kan zijn.

Om je te helpen je humeur weer een beetje op te krikken, hebben we daarom een lijstje gemaakt van drie etenswaren die bekend staan als echte mood boosters. Mocht dit nog niet helpen, dan kun je hier ook 22 andere manieren vinden om van je slechte humeur af te komen. Keep on smiling.

1. Walnoten // Walnoten vormen een grote bron van serotonine, een stofje dat je een blij gevoel geeft. Een onderzoek van de University of Mexico toonde aan dat het humeur van mannen die dagelijks een handje walnoten eten, een stuk beter werd. Volgens hoofdonderzoeker en voedingsdeskundige Peter Pribis zou dit komen door de verschillende voedingsstoffen die in walnoten zitten, zoals vitamine E, folaat en polyfenolen. Eet daarom een handje walnoten als snack of strooi ze bijvoorbeeld door een salade.

2. Koffie // Volgens een onderzoek van de Harvard School of Public Health zou het drinken van koffie het risico op een depressie kunnen verkleinen. Na het analyseren van wel 200.000 mannen en vrouwen kwamen zij tot de conclusie dat twee tot vier kopjes koffie per dag (wat gelijk staat aan ongeveer 400 milligram cafeïne) het beste effect heeft. Het is dus daadwerkelijk goed voor je humeur om ’s ochtends een tweede cappuccino te drinken – begin er echter niet té vroeg mee (bij voorkeur na 10:00).

3. Avocado // Volgens onderzoek zouden etenswaren die rijk zijn aan omega-3 – zoals avocado, zalm en tonijn – je beschermen tegen stemmingsstoornissen. Genoeg reden om nog meer avocado toast te eten. Of één van deze twintig lekkere gerechten met avocado. Daar word je toch ook al blij van?

22 snelle manieren om van je slechte humeur af te komen

My Domaine

Reageer op artikel:
Last van een dip? Deze 3 etenswaren zijn goed voor je humeur
Sluiten