Laura Gommans
Laura Gommans Post 27 dec 2017

Laura’s Powermaand #5: Bart is kwijt en Laura moet hem terugbrengen

Iedereen die weleens een video van Laura heeft gekeken, weet dat ze op zich heel goed kan communiceren, maar wel met heel veel opsmuk. Gezellig, leuk, lekker, echt, gewoon. Eigenlijk bestaat haar halve vocabulaire uit stopwoordjes en neemt ze altijd enorme omwegen om tot een punt te komen.

Leiding geven

Dat kan sowieso beter, en vandaar dat we Laura’s Powermaand in het leven hebben geroepen: een volledige maand waarin vijf vrouwen van Defensie stuk voor stuk Laura’s slechte eigenschappen gaan tackelen, en zorgen dat er wat orde, structuur en discipline in haar leven wordt aangebracht. Het is alweer tijd voor de laatste uitdaging! Zou Laura wel duidelijk kunnen communiceren en leiding geven als iemand anders’ leven ervan afhangt? Het leven van Bart, bijvoorbeeld?

Duidelijke instructies

Want hoe krijgen we Bart – geblinddoekt – van een punt in Amsterdam veilig terug naar de redactie? Dat kan alleen door duidelijke instructies te geven, rustig te blijven en vooruit te denken. Zonder Google Maps, maar met een ouderwetste kaart. Met hulp van militair Marley leert Laura op een heldere manier instructies door te geven, wat haar ook kan helpen in het dagelijks leven als ze de redactie van NSMBL aan moet sturen.

Dit was Laura’s Powermaand!

Zo, de challenges van Laura’s Powermaand zijn weer voorbij, maar hopelijk heeft Laura er genoeg van opgestoken om haar leven op orde te houden. Eigenlijk heeft Laura de afgelopen maand een mini-cursus Werken bij Defensie gehad. Ze heeft gewerkt aan verschillende disciplines die je ontwikkelt wanneer je bij Defensie gaat werken.

Als zelfs de chaotische Laura het kan, kan jij het ook. Er zijn heel veel verschillende functies die je bij Defensie kunt vervullen. En werken bij Defensie betekent echt niet alleen maar ‘in het leger gaan’: er zijn hartstikke veel administratieve of technische functies, maar je kunt er bijvoorbeeld ook als kok, sportleraar, therapeut of jurist aan de slag. Denk je dat werken bij Defensie iets voor jou is? Kijk dan op werkenbijdefensie.nl/vrouw voor meer informatie!

In samenwerking met Defensie

Reageer op artikel:
Laura’s Powermaand #5: Bart is kwijt en Laura moet hem terugbrengen
Sluiten