7 momenten die je herkent als je leeftijd áltijd verkeerd wordt ingeschat en wat je hieraan kan doen

Was jij vroeger altijd degene die níét de club in kwam? Of baal je er juist van dat ze bij jou nou nooit om je ID vragen? Wat je situatie ook is, je herkent je vast en zeker in onderstaande (ongemakkelijke) situaties.

Of je nu te oud of te jong wordt ingeschat: zulke situaties zijn nooit echt leuk. Want bijvoorbeeld om je ID gevraagd worden in een rij bij de kassa of aan de bar kan nog wel eens gênante situaties opleveren. Gelukkig kennen we deze situaties allemaal. Om het leed wat te verzachten zetten we de meest herkenbare momenten voor je op een rij.

Nee, ik ben geen tiener meer

Tja, ook al werd je afgelopen jaar 25, mensen schatten je nog steeds 17. We weten allemaal hoe hinderlijk dit is. Lach (of huil) mee met onderstaande herkenbare momenten.

1. Sorry, wij verkopen geen drank onder de 18

“Maar ik ben 23 en ik kom hier iedere week”, stamel je nog in je favoriete bar. Helaas, regels zijn regels en hier moet ook het barpersoneel van je stamkroeg zich aan houden.

2. We zoeken iemand met een volwassenere uitstraling

Grof, maar het kan precies de reden zijn waarom je niet wordt aangenomen voor een bepaalde (leidinggevende) functie. Wees gerust: jouw tijd komt nog wel.

3. Deze club is voor 21 jaar en ouder

Ehm ja, wie zegt hier dat ik daar niet bij hoor? Al vier jaar om precies te zijn. Dat wordt dus een avondje alleen op de bank als je je ID niet bij je hebt. Tip: Stop je ID achterin je hoesje van je mobiel. Die heb je toch ook altijd bij je.

Dat dronken appje was misschien toch niet zo verstandig?

198 Likes, 7 Comments – NSMBL (@nsmbl) on Instagram: “Dat dronken appje was misschien toch niet zo verstandig?”

Nee, ik ben ook nog geen 35 jaar

De andere kant van de medaille is natuurlijk ook niet altijd leuk. Er komt een kantelpunt in je leven waarop je de dagen mist dat je jonger geschat werd en kan je er stiekem een beetje om grinniken dat je je hier ooit druk om maakte – ik spreek uit ervaring.

4. Gefeliciteerd met je jonge zusje!

Ehm nee, dat is mijn oudere zus. We schelen vijf jaar om precies te zijn. Maar toch bedankt.

5. 20? Je maakt een grapje, toch?

Gehoord in de kroeg, op feesten en partijen en eigenlijk op te veel locaties om op te noemen. En nee, ik maak geen grapje. Ik ben echt nog geen 30 lentes jong. Het went… En uiteindelijk word je vanzelf een keer wel 30 jaar.

6. Mevrouw, wat kan ik voor u doen?

Hier gaan twee dingen mis. Één: ik ben (nog) geen mevrouw. Twee: ik ben al helemaal geen ‘u’. Laten we in deze situatie maar uitgaan van de beleefdheid van de medemens.

7. Het zal wel door de make-up komen

Nee, ik probeer me niet ouder voor te doen met make-up. Dit is hoe ik eruit zie en it’s flawless, thanks.

Doei 2018, we zijn klaar voor 2019! Cheers op een jaar waarin we (hopelijk) veel mogen lachen, genieten en ontdekken?

192 Likes, 3 Comments – NSMBL (@nsmbl) on Instagram: “Doei 2018, we zijn klaar voor 2019! Cheers op een jaar waarin we (hopelijk) veel mogen lachen,…”

Wees verstandig

Gelukkig is er een oplossing voor al dit ‘leed’ en gelukkig hoeft het allemaal niet zo moeilijk te zijn. Uiteindelijk mogen we niet klagen met onze first world problems en kan je maar beter lachen om bovenstaande momenten.

Zorg gewoon dat je altijd een ID bij je hebt. Of je nou tijdens de schoolpauze naar de supermarkt gaat, het terras opduikt of je favoriete bar opzoekt. Door je ID spontaan te tonen als je drank of sigaretten koopt, voorkom je niet alleen ongemakkelijke situaties voor jezelf, maar ook voor caissières en barmannen (of vrouwen natuurlijk!). Want het blijft soms lastig om iemands leeftijd te schatten. Kortom: dubbele winst én niemand die jouw humeur nog kan verpesten.

Help je mee? Pak alvast je ID!

Voor verkopers in supermarkten, slijterijen en horeca is het vaak lastig om de juiste leeftijd in te schatten. Daarom steunt NSMBL de NIXzonderID-campagne. Tijdens deze actie roepen wij jullie op om je ID vast klaar te houden bij de aankoop van alcohol of sigaretten. Want NIX doe je samen!

In samenwerking met de Rijksoverheid

Reageer op artikel:
7 momenten die je herkent als je leeftijd áltijd verkeerd wordt ingeschat en wat je hieraan kan doen
Sluiten