Zo durf je aan het einde van de maand wél je bankrekening te checken

Is een lege bankrekening aan het einde van de maand eerder regel dan uitzondering bij jou? Dan is de kans groot dat jij de laatste paar dagen voordat je salaris wordt gestort, amper je Bankieren app durft te openen. Als je eenmaal de moed bij elkaar hebt gesprokkeld, levert het bedrag aan geld dat je uiteindelijk ziet je een halve paniekaanval op.

Hoe zorg je er nou voor dat je wél aan het einde van de maand op je bankrekening durft te kijken?

Meer sparen

Het simpele antwoord is natuurlijk om meer te gaan sparen en misschien zelfs te besparen. Daar kunnen we een heel blik aan tips van open trekken. Doe bijvoorbeeld een spaarchallenge, maak automatisch een bedrag over naar je spaarrekening aan het begin van de maand en denk eerst 24 uur na over een aankoop, voordat je bijvoorbeeld daadwerkelijk je ASOS bestelling doet.

Hoe hoger het bedrag op je spaarrekening wordt, hoe minder paniek je voelt aan het einde van de maand over wat er nog op je rekening staat. En hoe makkelijker het zal worden om op je bankrekening te kijken.

Je relatie met geld

Naast zorgen voor een buffertje is er nog een andere simpele manier om dat paniekgevoel te verlagen. Kijk vaker op je bankrekening! De meeste mensen zijn alleen maar met hun geld bezig als ze bijvoorbeeld een rekening moeten betalen of als het bijna op is, zoals aan het einde van de maand.

Experts raden dan ook aan om vaker met geld bezig te zijn. Ook als je salaris net gestort is dus, en je zonder twijfelen die ASOS bestelling doet. Kijk in ieder geval één keer per week op je bankrekening hoe je ervoor staat.

Met alleen kijken hoe hoog het bedrag op dat moment is, ben je er overigens nog niet. Kijk echt naar wat er in komt en uit gaat. Zo merk je op tijd dat je deze maand wel erg veel geld uitgeeft aan Thuisbezorgd, bijvoorbeeld.

Veel Bankieren apps geven tegenwoordig een voorspelling van vaste lasten die er in de nabije toekomst worden afgehaald. Check deze ook, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Wedden dat je zo een stuk meer zelfvertrouwen krijgt over je financiën?

Ook handig: Zo praat je over geld met je partner

Reageer op artikel:
Zo durf je aan het einde van de maand wél je bankrekening te checken
Sluiten