De legging maakt een comeback deze lente en wij weten nog niet hoe we erover denken

Voor wie het, door de omstandigheden, eventjes vergeten was: de lente komt eraan, mensen. En dat betekent dat we onze garderobe langzaam mogen gaan vullen met jurkjes, fijne jeans en andere mooie items. Toch zien we ook een opmerkelijke trend voor komende lente: de legging maakt namelijk een comeback in de mode.

En dat betekent dat we weer massaal in onze enkellange (sport)legging naar buiten mogen gaan. Mét of zonder pumps.

De legging

Na de bikershorts kwam de driekwartlegging vorige zomer al even terug. Maar deze lente komt ook de legging tot de enkels volledig terug in de mode. Tijdens de afgelopen fashion weeks zagen we al dat de legging én de skinny jeans weer een comeback maken. Niet alleen op de catwalks werd de legging gespot, ook op straat zagen we modemeisjes in dit item.

Sophie Turner droeg al een zwarte versie, Céline Dion was meer van de printjes en Emili Sindlev ging voor een lilakleurige variant. Inmiddels zien we de dit item én de skinny jeans steeds vaker terugkomen in het straatbeeld. Dat belooft maar één ding: de legging is terug en mag deze lente en zomer weer gedragen worden.

Hoe draag je het?

Oke, we begrijpen inmiddels dat de legging terugkomt, maar hoe draag je dit modeitem? Voor een goede outfit combineer je de legging met een oversized blazer of een kort leren jack (als je echt durft). Als je hem chic wil rocken, draag je een paar pumps onder het item.

Misschien moet je er nog even aan wennen, want we hebben de legging allang uit onze kledingkast gebonjourd. Toch is het dé look van deze zomer en wil je het over een paar weken weer. Wij weten nog niet precies hoe we erover denken, maar kunnen het op z’n minst weer proberen. Wie durft?

Reageer op artikel:
De legging maakt een comeback deze lente en wij weten nog niet hoe we erover denken
Sluiten