Lekker Fred – wij kookten met Vjeze Fur en ontfutselden handige kooktips

Het kan je niet ontgaan zijn dat de kookvideo’s “Lekker Fred” een regelrechte hit zijn op Instagram. Op een gure vrijdagmiddag was het aan ons de eer om samen met Vjeze Fur de keuken in te duiken en een heerlijke pasta te bereiden – allemaal ter ere van de nieuwe Sugocasa pastasaus van Grand’Italia. Tijdens het koken ontfutselden wij de beste tips van Freddy.

Koken met Vjeze Fur

Onlangs bracht Vjeze Fur a.k.a. Freddy Tratlehner (in zijn paspoort staat zelfs ‘Alfred’) zijn kookboek “Lekker Fred” uit, wat direct een regelrechte hit werd. Aan ons de eer om met Freddy de keuken in te duiken. Niet vanwege zijn nieuwe kookboek, maar vanwege zijn samenwerking met Grand’Italia ter ere van hun nieuwe pastasaus – die overigens smaakt alsof een Italiaanse keukenprinses ‘m heeft gemaakt.

Dé perfecte basis van verse tomaten voor deze “Sugocasa alla Freddy” ? Lekker met inktvissies ? @Vjeze_Fur! #Sugocasa #100%natuurlijk #granditalia #WereldPastaDag [email protected]

64 Likes, 1 Comments – Grand’Italia (@granditalianl) on Instagram: “Dé perfecte basis van verse tomaten voor deze “Sugocasa alla Freddy” ? Lekker met inktvissies ?…”

Tips voor in de keuken

Dan de kooktips van Vjeze Fur. Dat hij een goede kok is dat blijkt wel uit zijn hi-la-ri-sche video’s op zijn eigen Instagramkanaal. Wij vroegen hem tussen het koken door een aantal tips en kregen – uiteraard – verrassende antwoorden.

1. Bak eerst je groenten, voeg dan pas de saus toe

Bij het bereiden van een goede pastasaus horen groenten en – jawel – saus. Ben jij het type dat de groenten lekker gaar laat koken in de pastasaus? Niet meer doen, volgens Freddy. Door eerst de groenten te bakken komt de smaak van de groenten beter vrij. Daarnaast hoef je ze niet helemaal dood te koken in de saus en hebben ze uiteindelijk een lekkere bite.

2. Gebruik niet teveel kruiden en zout

Zelf kook ik nog al op gevoel – Freddy overigens ook – en ben ik vrij royaal met het gebruik van kruiden. Freddy’s tip: doe dat niet of let in ieder geval op dat het geen explosie van kruiden wordt. Proef eerst de (gebakken) producten zonder extra’s en voeg daarna kruiden toe naar smaak.

3. Doseer je ingrediënten

Bij het vullen van de inktvis gebruikte Fred anderhalve olijf. Hoe zo anderhalve olijf en niet gewoon twee? Doseren kun je leren, volgens Fred. Je hoeft niet de ingrediënten op te maken omdat je ze hebt gekocht en de verpakking nou eenmaal groter is dan je recept. Smaak gaat altijd voor. Daarnaast hou je nog eens iets over om de volgende dag een creatieve lunch mee te maken.

4. Meer kaas is altijd een goed idee

Deze opmerking kregen we toen wij onze zelfgemaakte pesto aan Vjeze Fur lieten proeven. Hij vond ‘m zeker lekker, maar meer kaas kon geen kwaad – überhaupt niet in het leven.

5. Pas op met teveel knoflook

Dat knoflook een gerecht heerlijk maakt, betekent niet dat je “uit paniek” vier tenen in elk gerecht moet gooien, aldus Freddy. Meer is niet altijd beter.

Op zoek naar meer van Freddy? Lees dan ook het interview met Vjeze Fur op ons zusje Culy.

Op zoek naar meer recepten? Check dan dit lijstje van recepten met bloemkoolrijst.

Reageer op artikel:
Lekker Fred – wij kookten met Vjeze Fur en ontfutselden handige kooktips
Sluiten