Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Food 22 feb 2020
Leestijd: 3 minuten

Zin in een boozy brunch? Op deze 5 plekken vind je de lekkerste brunch in Amsterdam

Het concept van de boozy brunch is eindelijk overgewaaid naar Nederland. En gelukkig maar, want er is niets lekkerder dan het weekend vieren onder het genot van een heerlijke (boozy) brunch. Misschien heb je nog een kleine kater van de vorige avond of pak je gelijk door met een Bloody Mary, het mag allemaal tijdens een brunch op zondag.

Natuurlijk moet je wel nog even de juiste hotspot vinden, maar die hebben wij dan weer voor je.

1. Persijn in het QO Hotel


Er gaat niets boven uitslapen, rustig opstarten en uitgebreid brunchen op zondag. Dat dachten onze vrienden van Persijn ook. Daarom organiseren ze iedere eerste zondag van de maand een Sunday Boozy Brunch in samenwerking met Ketel One in het QO Hotel. Tussen 12:30 uur en 15:30 kan je onbeperkt genieten van lekkere eitjes, pannenkoeken en taartjes. Natuurlijk staan er ook andere gerechten op de kaart die je kan combineren met een Bloody Mary of Espresso Martini. De muziek wordt verzorgd door live DJ’s en dit alles kost je €49 euro. Voor een non-boozy brunch is het €29 euro.

2. Mama Makan


Een boozy brunch in een hotel geeft altijd net een beetje extra. Bij Mama Makan krijg je op zondag een heerlijke Indonesische Mama’s Brunch, onder het genot van een (of meerdere) glas cava. Bestel meerdere gerechten en deel het met je gezelschap, zodat je van elk gerecht iets kunt proeven. Probeer de heerlijke chicken wafels, de pannenkoek met rendang of ga voor een spicy gerecht als je behoefte hebt aan wat extra pit. Natuurlijk hebben ze bij Mama Makan naast cava ook een heerlijke cocktailkaart met een speciale Bloody Mary in samenwerking met Cityguys. Je blijft de hele dag zitten.

3. The Lobby


Wederom een locatie in een hotel, waar we ook meteen de hele middag kunnen blijven hangen. Bij The Lobby is de brunch echt heerlijk en bestel je hem à la carte of als brunchmenu: vier kleine gangen, inclusief cocktail. Ben je toe aan meer? Dan kun je natuurlijk altijd nog bijbestellen. The Lobby heeft inmiddels twee locaties en vind je aan de Nes in Amsterdam-Centrum of aan de Fizeaustraat in Amsterdam-Oost. Mocht het mooi weer zijn, kies dan voor de Fizeaustraat en neem plaats op het heerlijke terras.

4. Bluespoon


De woorden “What’s the matter, my dear? Don’t you care for tea?” van Mat Hatter uit Alice in Wonderland hebben Bluespoon geïnspireerd voor hun brunch. Op zondag kan je hier terecht voor verrassende amuses, kleurrijke hoofdgerechten, foodcocktails, taartjes en natuurlijk onbeperkt bubbels drinken. Wat wil een mens nog meer? Nou eigenlijk niks, dus haast je naar Bluespoon deze zondag.

5. Little Collins


Voor een heerlijke brunch ga je naar het Australische Little Collins, dat inmiddels twee vestigingen heeft. Ga ervan uit dat je hier wel last krijgt van keuzestress, want er staat zóveel lekkers op het menu dat kiezen lastig wordt. Vaak is het wel even wachten in het populaire tentje, maar de borden vol heerlijk eten en de cocktails maken alles goed.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zin in een boozy brunch? Op deze 5 plekken vind je de lekkerste brunch in Amsterdam
Sluiten