De winnares van ’s werelds lelijkste honden wedstrijd is deze bulldog en ze is TE LEUK

Amerika blijft de rest van de wereld verrassen, dat blijkt maar weer. In Californië werd namelijk een wedstrijd gehouden voor ’s werelds lelijkste hond. De winnares, Engelse bulldog Zsa Zsa, stelt alles behalve teleur.

’s Werelds lelijkste hond

In Californië wordt elk jaar een wedstrijd gehouden om te bepalen welke hond nou de allerlelijkste is. Baasjes en hun hondjes huppelen naar de wedstrijd met de hoop om de titel van het lelijkste hondje te mogen ontvangen.

Ondanks dat de concurrentie zwaar was, was er maar één mormeltje die naar huis ging met de kroon. De negen jaar oude Zsa Zsa, met haar zwierende tong, gaf de jury een natte slobber toen ze hoorde dat ze had gewonnen.

Het lelijke, maar enorm schattige ding heeft een grijze snuit, haar ogen hebben last van staar, haar benen zijn krom, en haar enorme tong (die niet in haar bek past) hangt uit haar bek als een groot roze sierraad. Daarnaast heeft ze ook nog eens een onderbeet die benadrukt wordt door haar uitstaande gele tandjes. Speciaal voor de wedstrijd werden ook haar nageltjes roze gelakt.

Ondanks dat ze misschien esthetisch gezien niet mooi is, is ze wel fan-tas-tisch. En zoals men zegt dat schoonheid met een prijs komt, komt lelijkheid met een cheque. Naast dat ze trots deze titel mag dragen, krijgt haar baasje Megan, het gezellige bedrag van $1.500. Niet verkeerd, toch?

Het meest opvallende kenmerk van de pup is haar uitstekende tong. Megan vertelt dat de opvallende tong voor een grootdeel veroorzaakt is, doordat Zsa Zsa’s bovenste tanden zo goed as horizontaal staan. Dat, in combinatie met de overbeet, zorgt ervoor dat de roze tong niet in haar mond past.

“We keep it moist since it’s dry all the time, and use dog ChapStick for her lips,” zegt Megan.

Alle honden verdienen liefde

De wedstrijd heeft wel goede bedoelingen, namelijk om potentiële adoptie baasjes te overtuigen dat de perfecte hond niet esthetisch mooi hoeft te zijn. Een stamboom is niet alles wat een hond definieert en de wedstrijd streeft ernaar om baasjes in te laten zien dat alle dieren mooi zijn.

Wij zijn in ieder geval helemaal verliefd op Zsa Zsa en zijn benieuwd naar de winnaar van de volgende editie.

Bustle

Reageer op artikel:
De winnares van ’s werelds lelijkste honden wedstrijd is deze bulldog en ze is TE LEUK
Sluiten