Ben je een ramp in flirten? Dankzij de volgende tips leer je het binnen no-time

De zon schijnt (soms) en liefde hangt in de lucht. Ben jij single en hartstikke helemaal ready to mingle, maar is flirten niet bepaald jouw forté? Jij wordt binnen no-time een master in flirten dankzij de volgende tips.

Leren flirten klinkt nogal ongemakkelijk, dat geven we meteen toe. Maar je zult zien dat het helemaal niet zo awkward en cringy hoeft te zijn als je nu misschien denkt.

Leren flirten

Stel je voor: je zit op het terras met vrienden en ineens zie je iemand binnenlopen. Deze keer weet je het zeker: dit is the one. Je ziet jezelf in trouwjurk al over het altaar lopen en binnen 0,2 seconde heb je de namen van jullie kinderen al bedacht en weet je waar jullie later wonen. Er is alleen één probleem: je bent intens awkward en hebt geen idee hoe je moet flirten. NSMBL to the rescue want wij hebben handige tips.

1. Wat is het ergste dat kan gebeuren?

Ga je normaal gesproken altijd uit van het ergste, maar probeer je van deze eigenschap af te komen na advies van je familie en vrienden? Als het op flirten aankomt heeft het juist z’n voordelen. Wat is nou het ergste dat er kan gebeuren?

Je zult zien dat het antwoord op deze vraag altijd meevalt. Het ergste dat kan gebeuren is namelijk dat je afgewezen wordt en who cares? Thank u, next. Als je nadenkt over het slechtste scenario word je juist een stuk dapperder en stap je veel sneller op iemand af.

2. Lach

Klinkt logisch, maar lachen is een major key alert wanneer het aankomt op flirten. “A great smile is the first sign that someone is interested,” vertelt relatie expert April Masini. Je lach trekt mensen aan en het is een veilige manier om te zien of iemand geïnteresseerd is. Lach je van een afstandje lief naar iemand en komt diegene even later aanlopen? Dan weet je hoe laat het is.

3. Leef in het moment

Heb je eindelijk de moed verzameld om met hem of haar te praten? Lekker bezig pik, maar we snappen ook dat je zeven kleuren schijt. Probeer rustig te blijven en leef vooral in het moment. Als je continu bezig bent met hoe je overkomt of hoe je eruit ziet, heb je geen tijd om daadwerkelijk naar de ander te luisteren.

April geeft als tip: “If you can notice little details about someone, it will help you connect with them more authentically. The details can be the way they turn a phrase, the charm they exude to everyone, or something special they chose to wear. This will help you avoid pick-up lines that are stale, tired, and not winning.”

4. Praat over de dingen waar jij van houdt

Natuurlijk kan je het gaan hebben over de buurt waar je woont en de baan die je hebt, maar er zijn ook andere opties. Wanneer je probeert te flirten met iemand zorg er dan voor dat je enthousiasme uitstraalt. Praat dus vooral over de dingen waar jij van houdt. Dit kan bijvoorbeeld reizen zijn, maar ook je (zogenaamd) schattige hond en je hobbies.

5. Leidt het gesprek met een vraag

Het kan moeilijk zijn om het gesprek aan te gaan. Je weet hopelijk dat je ten alle tijden afgezaagde pick-up lines moet vermijden, maar wat moet je dan? Een handige tip is om het gesprek te beginnen met een vraag. Of dit nu in het echte leven is of online, begin je gesprek met een simpele vraag. Vraag bijvoorbeeld hoe hun dag was, wat hun hobbies zijn of stel een vraag over iets wat jullie gemeen hebben. Zo kom jij lekker assertief en zelfverzekerd over en laat je de ander aan het woord. #winning.

6. Lichaamstaal baby

Als het aankomt op daten is lichaamstaal mega belangrijk. Leun een beetje naar de ander toe wanneer jullie tegenover elkaar zitten. Raak de ander subtiel aan als hij of zij een grapje maakt en kijk de ander altijd aan. “Touching each other in non-sexual, but affectionate and communicative ways, are great flirting techniques,” vertelt April. Als je dit combineert met de andere tips uit dit artikel, verloopt jouw date hartstikke soepeltjes.

Elite Daily

Reageer op artikel:
Ben je een ramp in flirten? Dankzij de volgende tips leer je het binnen no-time
Sluiten