Lobke Killaars
Lobke Killaars Love & Life 22 sep 2018
Leestijd: 3 minuten

Levenslessen van Queen B die je meteen wil overnemen

Beyoncé oftewel Queen B heeft die bijnaam niet zomaar gekregen. Deze chick met ballen is voor niets en niemand bang en doet waar zij zin in heeft. Daarnaast is Beyoncé ook ontzettend respectvol naar mensen toe en lijkt de bekendheid haar niet naar het hoofd gestegen te zijn. Mogen wij even wat levenslessen van deze powervrouw?

Levenslessen van Beyoncé

Levenslessen van niemand minder dan Beyoncé. Die kunnen we wel gebruiken. Dit kunnen we leren van de 37-jarige godin:

Je kan niet iedereen tevreden houden

Iedereen wil iets van je, iedereen denkt iets over je. Allemaal leuk en aardig, maar uiteindelijk is het toch echt jouw leven en moet jij gelukkig zijn. Betekent niet dat je onnodig onaardig hoeft te doen ‘want mensen hebben toch wel een mening’. Het betekent alleen dat je niet alles opzij hoeft te zetten voor anderen.

Beyoncé verkondigt deze boodschap door de dingen die ze doet. Zo staat ze al jaren in kleine pakjes op het podium omdat ze schijt heeft aan wat mensen denken over haar lichaam. Ook is ze open over het feit dat ze een feminist is. Geloof het of niet, maar dat shockeert mensen nog steeds. In welk jaar we leven?

Blijf altijd professioneel

Als iemand professionaliteit schreeuwt, dan is het Beyoncé wel. Zover wij weten schiet ze ondanks de haat die ze krijgt niet snel uit haar slof. Ook is ze tijdens optredens immer professioneel. Toen ze laatst niet van het podium afkwam en uiteindelijk met een ladder naar beneden moest komen – mind you, in niet de comfortabelste outfit ooit – liet ze zich niet kennen. Kom maar op met die ladder. Niks aan het handje.

Who run the world? Girls!

Door haar uitspraken en songteksten laat Beyoncé zien dat vrouwen er ook echt wel mogen zijn. Zoals bij punt één beschreven is ze een feminist en is ze niet bang dit te laten zien.

Hoewel er tegenwoordig wel al meer mensen zijn die feminisme respecteren en zichzelf feminist noemen, valt er op dit gebied nog een hoop te winnen. Dat iemand die zo in de spotlight staat zo’n statement inneemt is dan ook erg welkom. Iedereen mag weten dat vrouwen dezelfde rechten en mogelijkheden verdienen als mannen. En dat wij op dezelfde manier behandeld willen worden.

En nee, dat je het waardeert als iemand – een man – de deur voor je openhoudt heeft niks te maken met of jij een feminist bent of niet. Laten we dat soort bullshit opmerkingen snel de wereld uithelpen.

Je bent nooit too extra

Je kan ‘extra’ zijn, maar nooit té extra. Blote glitterpakken van top tot teen, het Louvre afhuren voor een filmclip of haar Coachella optreden: het kan en mag allemaal volgens Queen B. Kunnen we nog wat van leren. Doe een keer iets geks, trek een keer die outfit aan die wat ‘anders’ is.

Het is niet erg om kwetsbaar te zijn

Beyoncé is stoer, maar ook niet bang zich kwetsbaar op te stellen. Wat haar eigenlijk alleen maar nóg stoerder maakt. De kwetsbaarheid uit ze in haar liedjes, maar ook in interviews is ze niet bang te praten over de minder mooie kanten van het leven.

Queen Bey is jarig! 24 feitjes over Beyoncé die je vast nog niet wist

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Levenslessen van Queen B die je meteen wil overnemen
Sluiten