Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Fashion 7 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Sustainable shoppen – Levi’s komt met een nieuw initiatief om te verduurzamen

Duurzaam handelen is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Dat geldt ook voor grote merken. Zo kwam Zalando begin deze maand met het nieuws dat je er tegenwoordig ook pre-loved items kunt scoren en komt Levi’s nu ook met nieuwe initiatieven om sustainable shoppen aan te moedigen.

Je kunt je oude Levi’s verkopen én tweedehands Levi’s scoren. We praten je bij.

Duurzaam shoppen

Let’s be honest, hoeveel miskopen heb jij in je kast hangen? Hoe vaak draag jij gemiddeld een item? Heb je weleens items weg gedaan waar de kaartjes nog aanhingen? No worries, dat komt is voor velen van ons pijnlijk herkenbaar. Des te belangrijker om je erbij stil te staan én je te realiseren dat hoe vaker eenzelfde kledingstuk wordt gedragen, hoe lager de impact op het milieu is.

En daar kan je zelf natuurlijk relatief makkelijk je steentje aan bijdragen, door geen nieuwe items meer te kopen maar op zoek te gaan naar een tweedehands variant. En dat wordt door nieuwe initiatieven, van onder andere Levi’s, alleen maar makkelijker gemaakt.

Levi’s SecondHand

Levi’s heeft onlangs een nieuw programma gelanceerd, waarbij ze denim waste willen tegengaan. Via het platform kun je tweedehands Levi’s kopen én je eigen gebruikte spijkerbroek of spijkerjas inruilen voor een cadeaubon. Wel belangrijk om die bon dan weer in te leveren bij de tweedehands-sectie van Levi’s, natuurlijk.

Het is overigens ook geen gegeven dat je gebruikte Levi’s denim wordt doorverkocht via het platform. Het moet aan bepaalde “doorverkoopnormen” voldoen. Als de denim niet aan die voorwaarden voldoet, krijg je alsnog een cadeaubon van vijf dollar en wordt het gerecycled.

Voor ons in Nederland is het nog wel even wachten tot het naar ons kikkerlandje overwaait, want vooralsnog is het alleen in Amerika beschikbaar.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Sustainable shoppen – Levi’s komt met een nieuw initiatief om te verduurzamen
Sluiten